Den fjerde rytter af Poul Duedahl
Den fjerde rytter af Poul Duedahl

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris:
50 kr.
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Den fjerde rytter - 10.000 års epidemihistorie med Poul Duedahl

06.10.21
Om de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19.

COVID-19 – i dag et fænomen, som vi alle er bekendt med, og som præger hele verdens tilstand og fremtid. For langt de fleste af den moderne verdens indbyggere var det første gang, at vi så effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i slipstrømmen. I et historisk perspektiv var den til gengæld forventelig. 

Frygten for epidemierne er nemlig ældgammel, og det er helt uden sammenligning sygdomme – og ikke krige – der udgør verdenshistoriens største dræber. Adskillige gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under, ligesom de har givet nye muligheder for de overlevende.  

Poul Duedahl er historiker og gæster biblioteket med sit foredrag om epidemiernes historie – fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19. Sammen med museumsinspektør Jeanette Varberg har han skrevet bogen “Den fjerde rytter – 10.000 års epidemihistorie”, som foredraget bygger på. 

Materialer