Klaus Bundgård. Foto: Ulrik Jantzen-BAM-Ritzau Scanpix
Klaus Bundgård. Foto: Ulrik Jantzen-BAM-Ritzau Scanpix

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris:
75 kr.
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Dig og mig og magthaverne

04.11.21
Med tv-vært Klaus Bundgård Povlsen.

Vi varmer op til kommunalvalget med et underholdende foredrag ved journalist Klaus Bundgård Povlsen, kendt fra TV Avisen.  Klaus serverer eftertanke og gode grin med en rask tur gennem det politiske TV-landskab. Et landskab, hvor vi næsten alle sammen stemmer på valgdagen. Men ikke stoler på politikerne resten af året! Kan vi få en dansk Trump? Har vi – som man hævder – de politikere, vi fortjener? Og bliver politikerne behandlet efter fortjeneste? 

Klaus Bundgård Povlsen har haft politikerne tæt inde på livet siden 1990’erne og giver med en stribe eksempler – de fleste morsomme! – sit bud på, hvorfor vi og politikerne har det, som vi har det med hinanden. Og hvorfor medierne behandler politikerne, som de gør 

Efter foredraget inviterer Klaus dig til en samtale om vejen frem: Hvordan kan vi hver især få mere ud af politikerne, pressen og hinanden? Et foredrag, der underholder og gør klog.

Vi har bedt Klaus Bundgård Povlsen om at anbefale de tre bedste bøger/forfattere, han har læst. Her kommer hans bud og begrundelsen for dem! 
 

Digtsamlinger af Benny Andersen og Halfdan Rasmussen  
Begge kom i mit barndomshjem, og jeg kan høre deres stemmer og betoninger i mit indre øre, når jeg læser dem. De er smukke og kloge og ofte sjove.  

Bøger af P.G. Wodehouse 
Det sjove går igen i min læsning, og en favorit er den klassiske, britiske humorist P.G. Wodehouse. Han er mest berømt for de mange bøger om den unge rigmand og slapsvans Wooster og hans noget klogere tjener Jeeves. Mine favoritter er dog romanerne om livet på det fiktive storgods Blandings Castle.  

Cornelius Ryan: The Last Battle 
Jeg er dybt optaget af alt i forbindelse med Anden Verdenskrig. Min favorit er en gammel klassiker på området: Cornelius Ryans mesterværk fra 1960’erne om slaget om Berlin: The Last Battle. Han var pioner i at kombinere journalistisk metode med historisk litteratur, og jeg synes fortsat, han er den bedste til det. 

Materialer