Sara Blædel. Foto: Les Kaner.
Sara Blædel. Foto: Les Kaner.

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris:
50 kr.
Målgruppe
For alle
Foredrag & debat

Fokus på ordblindhed: Sara Blædel – Succesforfatter og ordblind

03.10.22
Sara Blædel fortæller om ordblindhed, overlevelsesstrategier og sit spændende forfatterskab.

Sara Blædel er en populær krimiforfatter med 20 bøger bag sig – bl.a. serien om kriminalassistent Louise Rick og journalist Camilla Lind, som kommer foruroligende tæt på gerningsmændene i de kriminalsager, de konfronteres med. 
 
Men Sara Blædel er også ordblind, og derfor virkede det måske ikke oplagt, at hun skulle ende som en af landets bedst sælgende forfattere. Ordblindheden har imidlertid været et vilkår for Sara Blædel gennem hele hendes liv, og med tiden har hun lært at klare sig og leve godt med den. 

Derfor var Sara Blædel også et oplagt valg som vært på DR’s programserie ”Vi er ordbildne”. Serien fulgte fire voksne ordblinde, som gennem seks afsnit tog imod en række udfordringer, der gav dem redskaber til at klare sig bedre i en hverdag som ordblind. Undervejs støttede Sara Blædel de fire deltagere og delte ud af sine egne erfaringer med ordblindhed.

Til foredraget fortæller Sara Blædel om ordblindhed, overlevelsesstrategier og sit spændende forfatterskab. Foredraget er et led i den årlige, internationale Ordblindeuge, der sætter fokus på et skjult handicap, som op mod 400.000 danskere skønnes at leve med. 

Arrangeret i samarbejde med AOF Vendsyssel, AOF Hjørring og HF & VUC NORD Vendsyssel.
 

Materialer