Dorte Lyager
Dorte Lyager

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris:
50 kr.
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Recovery, egenomsorg og vinterbadning

05.10.21
Dorte Lyager fortæller sin historie

”Det kolde vand og fællesskabet med de andre vinterbadere på Husmoderstranden i Hirtshals har betydet alt. Jeg kunne stå op efter endnu en frygtelig nat med tankemylder og søvnløshed, lave en kop kaffe og være sikker på at blive modtaget med åbne arme på stranden kl. 7. Vandet satte mig fri; lige klar til at deltage i småsnakken og grine helt nede fra maven. Man kan ikke starte dagen på en bedre måde som psykisk sårbar.” 

Sådan fortæller Dorte Lyager, som måtte igennem mange år med lidelser og depressioner efter et voldsomt og traumatisk sygehusforløb. Inden da havde hun haft en succesfuld karriere i medicinalbranchen, indtil lynet pludselig ramte. I dag er Dorte symptom- og medicinfri og er kommet sig ved hjælp af bl.a. sygdomsindsigt, antiinflammatorisk kost, motion, wellness – og vinterbadning.  

Dorte fortæller om mekanismerne i den psykiske sygdom, sin recovery-rejse, og hvordan hendes liv i dag handler om rettidig omhu og egenomsorg. Dorte Lyager er også forfatter til bogen “Strik og stress af”, der udkom i 2006. Dorte er uddannet molekylær- og cellebiolog og undersøger i bogen de processer der sker i kroppen, når man strikker.