Møbler og brugskunst
Møbler og brugskunst

Om dette arrangement

Tid
9:00 - 18:00
Pris:
Gratis
Målgruppe
For alle
Udstilling

Forbrug og bæredygtig hverdag

02.09.22 - 31.10.22
Klodens ressourcer er under pres. Det bliver mere og mere tydeligt i øjeblikket, hvor naturen påvirkes af vores adfærd, energi er ved at blive en mangelvare, og hvor vi skal spare i hverdagen.

Men der er heldigvis meget, vi kan gøre selv – både for at spare på ressourcerne og på pengene. Frem til november viser vi på Hjørring Bibliotek en udstilling i samarbejde med lokale miljøaktører og virksomheder med fokus på bæredygtighed.

Undgå affald

Sammen med affaldsselskabet AVV sætter vi fokus på affald og genbrug. Det bedste for miljøet er nemlig, når man kan genbruge eller helt undgå at skabe affald. Vi viser eksempler på møbler og brugskunst, der er blevet ”upcyclet” og har fået nyt liv. I børnehjørnet kan man lege med legetøj fra AVV’s genbrugsbutik, og så viser vi affaldets vej gennem et forbrændingsanlæg – fra skrald til el og varme. Der er krea-aktiviteter med papirskulpturer af kasserede bøger og i efterårsferien mulighed for at lave keyhangers af genbrugslæder.

Del din grønne idé

Den lokale virksomhed Tekstilværkstedet.dk udstiller også på biblioteket. De viser, hvordan kasserede stofrester og brugte reklamebannere kan blive til smart boliginteriør som puder, vasketøjskurve og urtepotteskjulere. Og så inviterer de til at dele gode idéer til, hvilke tiltag i hverdagen, man kan sætte ind med, hvis man gerne vil forbruge mindre og smartere. På idétræet kan du hænge din grønne idé op – f.eks. ”jeg vil slukke lyset, når jeg forlader et rum” eller ”jeg vil rydde op i mit klædeskab og bruge det tøj, jeg allerede har”.

Hverdagsråd og hyggetæpper i herreværelset

I samme område af biblioteket giver Hjørring Kommunes afdeling for Teknik & Miljø fem konkrete hverdagsråd til en mere bæredygtig hverdag – f.eks. at spise mindre kød og at kigge på sit energiforbrug. På bibliotekets magasinscene har vi til efterårets første måneder lavet et drøncharmerende herreværelse i samarbejde med firmaet Hyggetæpper. Tæpperne, der er lavet af 75 % genbrugsmaterialer, er skabt af den lokale iværksætter, Hanne Magnussen. I herreværelset kan du således slappe af og fordøje alle de grønne budskaber, mens du kigger i avisen eller en god bog.

Upcyclede kaffekander