Frode Muldkjær DR 1987
Frode Muldkjær DR 1987

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris:
Gratis
Målgruppe
For alle
Udstilling

Syvti – de nordjyske børns stemme

09.01.23 - 25.02.23
Er du én af de mange, der som barn lyttede til ”Syvti” på Nordjyllands Radio, DR P4 mellem 1984 og ’94? Så skal du besøge den fine udstilling om radioprogrammet på Hjørring Bibliotek – måske kan du endda finde din egen børnetegning i udstillingen…

Det er 40 år siden, at DR P4 sendte sit første børneprogram ”Disken”, som i 1984 blev til ”Syvti”. Syvti var et radioprogram for, med og om børn. Det blev sendt hver morgen kl. 7.10-7.30 og var meget populært – bl.a. på grund af sit børnepanel, hvor børn kunne ringe ind og få gode råd af jævnaldrende om hverdagens dilemmaer. 

Frode kigger forbi

Ankermanden bag Syvti var journalist Frode Muldkjær, der har skabt denne udstilling ud fra plancher med tegninger, som børn sendte ind til programmet. Frode Muldkjær besøger Hjørring Bibliotek lørdag den 28. januar kl. 11 og fortæller om tiden med Nordjyllands banebrydende børneradio – fra den spæde start i 1980’erne og med nedslag i mindernes Syvti-dagbog.

Forløber for Børnetelefonen

Syvti fik allerede i 1987 et samarbejde med Børne- og Unge-rådgivningen ved Nordjyllands Amt, som åbnede for eftermiddagsrådgivningen. Her kunne børn anonymt ringe ind med alle slags svære problemer – skilsmisse, forældres alkoholproblemer, seksuelle overgreb og mishandling. Syvti kunne så opfordre børn til at ringe direkte til en psykolog og en socialrådgiver, uden at barnet skulle opgive sit navn - et løfte Syvti havde givet sine lyttere. Syvtis telefonrådgivningsarbejde blev i 1987 rollemodel for og inspiration til Børnetelefonen ved Børns Vilkår. 

Tags