Projekt Læsefamilier

Afsluttet projekt, som nu er sat i drift. Deltagende biblioteker er Aalborg, Rebild, Brønderslev og Hjørring Bibliotekerne. Projektet var støttet af Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre

Formål

At skabe læselyst, ændre læsevaner hos og gøre læsning til en værdi for hele familien, sådan at familier sammen gennem forskellige sociale, interaktive og litterære oplevelser og aktiviteter får mere nærvær og får udvidet deres horisont.
Målgruppe: 
Familier med børn fra 10 år.

Indhold

  • 75 familier deltog i projektperioden.
  • 6 læseposer med forskellige temaer blev udarbejdet (Gys, Opfindelser, SoMe, Røverhistorier, Naturen, Sjove bøger).
  • Indholdet i læseposerne var bøger, andre materialer som film og spil, inspirationsliste med forslag til litteratur til andre aldre, aktivitetsliste med forslag til aktiviteter, konkurrencer/quizzer.
  • Fælles digital platform for familierne blev udarbejdet på Facebook. Familierne postede deres oplevelser og aktiviteter, var med i konkurrencer mm. 
  • 3 events blev gennemført på bibliotekerne med forskellige oplægsholdere (f.eks. læsevejledere, forfattere, youtubere mm.), præmier, hygge og info om projektet. 

Drift

Projektet blev afsluttet i 2018, men efterfølgende sat i drift på Hjørring Bibliotekerne. 
4 nye læseposer blev udviklet, så der nu i alt findes 10 forskellige læseposer. Emnerne for de nye poser er Penge, Tegn, Mad og Havet. 
Alle familier med børn fra 10 år kan nu blive læsefamilie og låne læseposer med hjem til hygge omkring læsning og andre aktiviteter.