Billede af talebobler
Billede af talebobler

Donér din stemme og modtag et gavekort på 400 kr.!

25.08.23
Forstår din telefon heller ikke, hvad pangelværk betyder? Lige nu kan du være med til at forbedre dansk sprogteknologi, så voicebots og digitale assistenter bedre kan forstå nordjysk eller vendelbomål.

Hvad skal du?

I samarbejde med Alexandra Instituttet søger vi borgere, der vil lade deres stemme optage. Vi har brug for folk, der vil bruge to timer på at læse tekster op og deltage i samtaler med andre borgere. Begge dele vil være instrueret af personale på stedet.

Hvad bidrager du til?

Din optagelse bliver en del af et dansk taledatasæt, der vil indeholde optagelser af mere end 2.000 personers dialekter og accenter fra hele Danmark. Dermed bidrager du til udviklingen af dansk taleteknologi, så computere og kunstig intelligens bedre kan forstå dansk tale og svare på en fornuftig måde i en dansk sammenhæng. Datasættet vil blive frit tilgængeligt for alle, så udviklere, virksomheder og offentlige institutioner kan drage nytte af dem.

Praktisk

Optagelserne foregår på Hjørring Bibliotek, Østergade 30, d. 25. og 26. september kl. 9-17. Du skal tilmelde dig via linket og efter din tilmelding vil du blive kontaktet for at aftale et specifikt mødetidspunkt.
Tilmeld dig her.

Som tak for din hjælp og tid får du et gavekort på 400 kr., som kan bruges i de fleste butikker landet over.

Vi søger personer i alle aldre og køn, men opfordrer dig især til at melde dig, hvis du er kvinde, ældre eller taler med accent eller dialekt.

Vil du vide mere?

Indlæsninger fra biblioteksbrugere kan være med til at forbedre dansk taleteknologi, fordi det vil indgå i en stor samling stemmedata. Al den data skal bruges i udviklingen af forskellige løsninger, som danskerne møder fx stemmestyrede hjælpemidler, som kan hjælpe blinde, ældre eller borgere med særlige behov.
Læs mere om Alexandra Instituttets projekt her.

Her kan du få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om CoRal (taledatasæt), der står for Danish Conversational and read-aloud speech dataset.

Hvis du har spørgsmål eller vil høre nærmere, inden du tilmelder dig, så kontakt Sif Lehmann fra virksomheden Alexandra Instituttet, der står for optagelserne, på tlf. 60 18 58 69 eller mail: sif.lehmann@alexandra.dk

Filer