Jimi og Frank før starten på Tegneseriemaraton 2021
Jimi og Frank før starten på Tegneseriemaraton 2021

Hjørring kalder alle tegneserietalenter

03.05.22
Hjørring kalder alle tegneserietalenter

Tegn otte sider på otte timer – og få dem udgivet i en flot tegneserieantologi! Den udfordring har i årevis appelleret til talentfulde tegnere, når Hjørring Bibliotekerne har inviteret til Tegneseriemaraton i maj. Og igen i år er chancen der, endda for tegnere fra hele landet. Tegneseriemaraton har nemlig siden 2020 været en digital begivenhed, og derfor kan man deltage fra alle hjørner af kongeriget. Datoen er fredag den 27. maj, og tilmeldingen er begyndt!

Bibliotekar Lars Simonsen er idémand og tovholder for Tegneseriemaraton. Han fortæller:
- Sidste år havde vi deltagere fra bl.a. Langeland, Viborg, Næstved – og fra Hjørring. Tidligere sad deltagerne på Hjørring Bibliotek og tegnede, midt i biblioteksrummet. Men siden vi i 2020 blev nødsaget til at tænke anderledes på grund af Corona, har vi opdaget fordelen ved at holde begivenheden online, nemlig at vi kan have folk fra hele landet med. Deltagerne sidder derhjemme og tegner og forpligter sig til at sende tekst og billeder til mig undervejs om arbejdsprocessen. Så lægger jeg det løbende på vores Facebook-side, og alle kan følge med i arbejdet. Det har fungeret rigtig godt de sidste par år, så dén succes gentager vi igen i år!

Hjælper talentfulde tegnere på vej

Tegneseriemaraton er tænkt som en begivenhed, der skal hjælpe talentfulde, upcoming tegnere på vej. Det er ikke en konkurrence – det eneste, man kæmper mod, er tiden. Man kan tegne både digitalt og i hånden. Betingelserne for at deltage er, at man er over 15 år, kan sætte otte timer af til eventet og vil rapportere løbende undervejs fra sin proces, så arbejdet kan følges på Facebook. Det er gratis at deltage, men der er begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Udgives i trykt antologi

I 2021 deltog i alt 18 tegnere i Tegneseriemaraton, og i september måned blev deres bidrag trykt i antologien ”Tristesse – at være sammen hver for sig”. ”Tristesse” og ”sammen-hver-for-sig” var nemlig sidste års benspænds-ord, som tegnerne skulle forholde sig til i deres striber. Benspænds-ordene udtrækkes på selve dagen for Tegneseriemaraton og er således hemmelige indtil da.

Tegneseriemaraton skydes i gang den 27. maj kl. 10 på Hjørring Biblioteks Facebook-side. Tilmelding til arrangementet sker til lars.simonsen@hjoerring.dk på Hjørring Bibliotekerne senest den 25. maj.

Materialer