Opgave- og eksamenstid?

16.03.20
Opgaveskrivning i en tid, hvor der er begrænset adgang til biblioteket.

Skriver du opgave, forbereder du dig til eksamen eller passer du bare din skole i al almindelighed og har du brug for at finde litteratur lige nu og her, så kan du igen bestille materialer på bibliotek.dk.

Book en bibliotekar

Bibliotekarer fra Hjørring Bibliotekerne sidder klar med online hjælp til søgning og henvisninger til e- resurser - gode råd og tips.

Brug bibliotekets netbaser

Tjek dit lokale bibliotek’s hjemmeside. Som bruger hos os har du adgang til et hav af informationer via netbiblioteket. Er du ikke allerede bruger af bibliotekets tilbud, så kan du oprette dig med hjælp af dit NemID. 

Infomedia er Danmarks største online mediearkiv. Pga. den ekstraordinære situation vi står i pt. med lukkede bibliotekerne i hele landet er Infomedia nu tilgængeligt hjemmefra for alle landets biblioteksbrugere. Som bosiddende i Hjørring Kommune og oprettet som låner på Hjørring Bibliotekerne, logger du på med dit cpr-nr/lånerkortnummer og den pinkode du har tilknyttet dit kort.
http://bib860.bibbaser.dk/login

Adgang til Gale Reference Complete indtil d. 30. juni

Indeholder National Geographic Virtual Library, Gale OneFile, Gale In Context, Gale Interactive, Gale Literature og Gale e-bøger med 1.900 titler.
http://infotrac.galegroup.com/itweb/dplgrc
Password: denmark

De to livliner, Faktalink og Forfatterweb, er perfekte til opgaveskrivningen og åbne for alle frem til sommerferien.

Faktalink
Faktalink er oplagt at bruge i den nuværende undervisningssituation, hvor du i højere grad er overladt til dig selv og derfor kan mangle inspiration og adgang til relevante kilder. Tilgangen i artiklerne er problemorienteret med fokus på perspektiv og debat.

Faktalink light 
En mindre del af artiklerne på Faktalink er kortere end de øvrige og skrevet i et letlæst sprog, der egner sig til elever på mellemtrinnet. Disse artikler er samlet under fanen Faktalink light.

Forfatterweb
På Forfatterweb finder du portrætter af kendte danske og udenlandske forfattere, både nulevende og afdøde.

Brug Biblioteksvagten

Selvom du ikke har mulighed for at bestille fysisk materiale via bibliotek.dk, så kan du med fordel spørge Biblioteksvagten om hjælp til at finde kilder på nettet. 

Gratis kilder på nettet

Google er din ven, men kan også være din fjende når du skal søge kilder. Du skal være meget kritisk i dine kilder. Læs mere på http://www.gymbas.dk/kildekritik.html og http://kilder.dk/

Tænk derfor offentlige myndigheders sider – bl.a. ministerier og sundhedsvæsen – for de har en del publikationer, analyser, rapporter og statistikker, som er frit tilgængelige. 

Selvom bibliotek.dk har lukket for adgang til at bestille fysiske bøger, kan du stadig bruge basen til at søge netkilder. Vælg E-materialer når du søger. 

Skal du bruge statistikker, kan du med fordel lægge ud med Danmarks Statistik.  Derfra linkes til statistikbanker i hele verden. World Factbook er opdateret på fakta om lande. 

De nordjyske gymnasiebiblioteker har lavet en linksamling til gode steder på nettet: http://gymbas.dk/

eKurser.nu giver dig et gratis kursus i at søge digitale kilder.

Tags