Billede fra Ordkraft 2019 / Peter Søholm Simonsen
Billede fra Ordkraft 2019

Ordkraft 2021

30.03.21
Holder liv i litteraturen

April er normalt en højtid for mange bogglade nordjyder. Det er nemlig måneden, hvor litteraturfestivalen Ordkraft plejer at finde sted. I tre dage fyldes Aalborgs gamle kulkraftværk Nordkraft med forfattersamtaler, oplæsninger, musik & lyrik, skriveskole og en masse andet litterært skæg og ballade. Altså lige indtil 2020, hvor corona-virus satte en midlertidig stopper for løjerne og aflyste festivalen. Også Ordkraft i april 2021 har måttet aflyses, men det betyder på ingen måde, at du som bogglad nordjyde må undvære festivalen i år. 

Éndagsfestival i september

Ordkraft udkommer som éndagsfestival lørdag den 18. september 2021, hvor spændende samtaler og ordrige optrædener vil finde sted i Nordkraft i Aalborg. Til den tid formodes vaccinationerne at være så udbredte, at forsamlingsloftet er hævet til et omfang, der gør det muligt at holde en fysisk festival. Programlægningen for den 18. september er derfor i fuld gang. 

Læseklubber og tilbud til børn

Op til éndagsfestivalen i september bliver der også fyret op under de lokale læseklubber med et godt Ordkraft-tilbud – herunder i Hjørring. Læseklubberne har fokus på Mich Vraa og Jesper Bugge Kolds historiske roman ”Pigen fra det store hvide skib”, der beretter fra hospitalsskibet Jutlandias første store togt under Koreakrigen. I forbindelse med Ordkraft i september får læseklubberne mulighed for at møde de to forfattere. 
I efteråret 2021 får de nordjyske børn i før-skolealderen også glæde af Ordkraft, når alle børnehaver – også i Hjørring Kommune – modtager billedbogen ”Mørkemusen” af den populære børnebogsforfatter Marianne Iben Hansen og tilhørende krea-materialer.

Deltag i Ordkraft-quizzen

Ordkraft planlægger desuden optaktsarrangementer op til september-festivalen – arrangementer, der skal finde sted udendøre i Aalborg og omegn. Det kommer man til at kunne følge på festivalens hjemmeside:                            www.ord-kraft.dk 
I ugen efter påske, dvs. i perioden 5.-9. april kan du deltage i en quiz på Ordkrafts hjemmeside. Det er nemlig ugen op til den weekend, hvor Ordkraft plejer at finde sted. Quizzen indeholder 10 spørgsmål, hvor garvede Ordkraft-gængere kan teste deres festivalviden. Blandt andet kan du svare på, hvilken prominent personlighed der besøgte Ordkraft i 2013: Mette Frederiksen, Susse Wold eller Prins Henrik? Blandt de rigtige besvarelser trækkes der lod om en eksklusiv kaffeaftale med forfatterne Mich Vraa og Jesper Bugge Kold.
Deltag i quizzen lige her.

Velbesøgt online-foredrag

Hjørring Bibliotekerne holdt i øvrigt den 18. marts et meget vellykket online-foredrag som optakt til årets Ordkraft. Det var succes-forfatteren Iben Mondrup, som fortalte om sin roste roman ”Tabita” – for 50 begejstrede og spørgelystne tilhørere hjemme ved computerskærmene.