Sommer i Danmark

23.06.20
Pilen peger på ”Staycation” denne sommer. Heldigvis er Danmark fyldt med skønne perler – læs videre og få tips til en sommer med base herhjemme.

Naturen lige udenfor døren

Der er god adgang til smukke naturområder i vores kommune – parker, skove og områder, hvor der findes noget for alle naturglade; både vandrerne, mountainbikerne og de legesyge.

På bibliotekerne finder du et udvalg af de trykte foldere.

På to hjul

Find ideer til en aktiv ferie på cykel eller måske bare til en dagstur på den tohjulede.

På biblioteket har vi mange guidebøger om cykelferie i Danmark, hvor du kan finde inspiration til en tur ud i det danske sommerland.

I bøgerne finder du forslag til cykelruter - både korte hyggeture og de lidt længere ruter, for dig der er en mere rutineret cyklist.  

På gåben

Danmark er rigtig godt vandreland, og kan byde på kilometer efter kilometer af smukke vandreruter i skønne områder.

På den nyligt opdaterede udinaturen.dk - Danmarks guide til natur- og friluftsoplevelser er der myriader af vandretursforslag samt stort set alle tænkelige friluftsaktiviteter.

Turen går til ...

Kulturelle oplevelser, udflugter i naturen eller vil du gerne gå på opdagelse i historiske steder i Danmark?
Find inspiration til kortere ture eller længere ferier i guidebøgerne.

Overnatning i det fri

Hvis du er til en hyggelig og hjemlig overnatning under åben himmel, kan du kaste dig over konceptet ”Brug min Baghave”. Brug min Baghave er et landsdækkende netværk af flinke fold, der frivilligt åbner deres haver for overnattende gæster.

Du har selvfølgelig også mulighed for overnatning i naturen. Naturstyrelsen giver mange muligheder for at overnatte i naturen. Du kan sove i sovepose i skovbunden, finde områder med fri teltning eller booke overnatning på en lejrplads. I Danmark findes over 275 skove med fri teltning

Skrevet med inspiration fra Aalborg Bibliotekerne og Esbjerg Kommunes Biblioteker.

Tags
Materialer