Logo: Uge 17 - Bibliotekernes Verdensmålsuge
Logo: Uge 17 - Bibliotekernes Verdensmålsuge

UGE 17 med fuldt fokus på FN’s Verdensmål

31.03.23
FN’s Verdensmål – de har længe været på alles læber og bliver mere og mere aktuelle, nu hvor klodens miljø- og klimaudfordringer er blevet tydelige for os. Danmarks biblioteker lancerer et nyt initiativ: den årlige UGE17, hvor verdensmålene belyses via foredrag, arrangementer, krea-aktiviteter med mere. Og Hjørring Bibliotekerne er med!

Idéen er at behandle FN’s 17 Verdensmål fra forskellige vinkler i samarbejde med andre foreninger og institutioner, der arbejder med grøn omstilling. Her kan biblioteket spille en helt særlig rolle som platform for lokale kræfter til at skabe synlighed og lokale løsninger og øge den folkelige forankring.

Derfor inviterer vi til en række spændende og sjove arrangementer, der forhåbentlig gør verdensmålene mere konkrete for dig i din hverdag.

Lise Vestergaard udstilling

Billedkunst, der hylder verdensmålene

Billedkunstner Lise Vestergaard, som har nordjyske rødder og hele verden som sit udstillingsrum, viser værket "A tribute to the goals" - 17 eksklusive kunsttryk, der behandler hvert deres verdensmål

Oplev udstillingen på Hjørring Bibliotek 12. april - 13. maj.
Læs mere om udstillingen her

Mødested1

Mødested1 med verdensmål

Dagens gæst tirsdag den 25. april er Martin Berg Nielsen, som er teamleder i Hjørring Kommunes kontor for Energi & Mobilitet. Han vil holde et kort oplæg under overskriften ”Verdensmålene i vores kommune”.

Bagefter er der, som altid til Mødested1, tid til spørgsmål, diskussion og kaffe. Mødested1 finder sted i tidsrummet kl. 10-11.30 i Hjørnet. 
Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

LEGO klodser. Billede fra Unsplash

LEGO® Build the Change

Kom forbi til en drop-in-workshop på børnebiblioteket, hvor du giver dit bud på, hvordan vi løser problemerne for verdens truede dyr. 
Vi har lånt en stor kasse LEGO klodser og LEGO® Build the Change stiller udfordringerne.

Onsdag til lørdag i UGE17.
Læs mere og se tidspunkter her

Billede af fællesspisning. Colourbox #19397464

Fællesspisning og foredrag: Mere korn, mindre kød!

Torsdag i UGE17, dvs. den 27. april, inviterer vi til fællesspisning og foredrag på Hjørring Bibliotek med emnet ”Mere korn, mindre kød – inspiration til din hverdagsmad!” Foredragsholderen er Annette Kvist Bjerre, som er kok og køkkenleder på Kornets Hus og ved en masse om korn og bælgfrugters gode egenskaber. 

Læs mere og køb din billet her

Billede af udgåede bøger

Bogsalg af udgåede bøger

I UGE17 kan du også både gøre en god handel og slå et slag for genbrug på Hjørring Bibliotek. Vi sælger nemlig ud af vores udgåede bøger, blade og andre materialer. I lokalet til højre for biblioteket, på 1. sal i Metropol, er der bogsalg med følgende åbningstider:

  • Torsdag den 27. april kl. 13-17
  • Fredag den 28. april kl. 13-17
  • Lørdag den 29. april kl. 10-14

Ramasjang redder sommerfuglene - badge

Krea og udstillinger for børn og voksne

I hele UGE17 byder Hjørring Bibliotek på krea-borde for børn. Her kan man komme forbi, når det passer, og fordybe sig i hyggelige klippe/klistre-aktiviteter med kasserede bøger. Vi viser også den seneste udstilling fra børnekanalen Ramasjang, hvor fokus er på at redde sommerfuglene – en vigtig indsats for at bevare biodiversiteten.

Naturmødet – den store årlige begivenhed for naturdebatter og -events i Hirtshals – får også taletid under UGE17 på Hjørring Bibliotek. Her kan du se film om Naturmødet, der i år finder sted i dagene 11.-13. maj i Hirtshals.   
Se programmet for Naturmødet her.

Naturmødet 2023 logo