Anbefalinger fra avisen
Anbefalinger fra avisen

Anbefalinger fra avisen: Mord i efterårsmørket - Krimier

30.09.21
Årstiden kalder efterhånden på indendørs sysler: strikketøj, en kop kaffe i sofahjørnet og en spændende bog. Her er krimien et sikkert hit – tre bibliotekarer fra Hjørring Bibliotekerne kommer med aktuelle anbefalinger!

Tina Kragelund

Et must for enhver krimifan 
Tina Kragelund har læst den svenske krimiforfatter Christoffer Carlssons “Forbandelsen” og er begejstret:  
- Dette er forfatterens første bog på dansk, men han har skrevet flere på svensk og har også flere gange være nomineret til årets svenske krimiforfatter. Svenskere kan altså bare skrive gode krimier, og denne er ingen undtagelse! Den er medrivende, intens og velskrevet, uden blodige detaljer, men indeholder derimod en masse om mennesker, omgivelser, arv og miljø. 
Handlingen er: I 1994 dør en ung kvinde, Louisa, i en lille by i Sverige. Hendes kæreste Edvard anholdes og anklages for mordet. Vi følger også Edvards lille nevø, Isak på 8, som er forvirret og bange, fordi den højtelskede onkel pludselig er væk. I 2005 møder vi igen Isak, som er på vej ud i en kriminel løbebane, og politimanden Vidar, som genoptager den gamle mordsag. Først i sommeren 2017 opklares det hele, og alle trådene samles. 
De tre tidsperioder gør bogen meget autentisk og er et virkelig genialt træk. Krimidelen er ikke det, der fylder mest, tempoet er langsomt, og nogen vil nok synes den er lidt kedelig. Men samtidig er det mesterligt at vise, hvordan en forbrydelse utilsigtet har indvirkning på en masse andre mennesker, og hvordan det i høj grad påvirker og ændrer folks liv og retning. En fantastisk krimi, man som krimifan absolut bør læse.   

Pernille Jespersen og Charlotte Nielsen

Krimiserie med udspring i amishsamfundet 
Pernille Jespersen anbefaler amerikanske Linda Castillos krimiserie med politichefen Kate Burkholder: 
- Denne krimiserie med efterforsker Kate Burkholder starter med romanen “Tvunget til tavshed”. Serien foregår i et amishsamfund i Ohio. Politichef Kate Burkholder er selv frafalden amish og har derefter en særlig forståelse for leve- og væremåder i amishsamfundet.  Gennemgående for alle bøger i serien er et interessant portræt af amishsamfundet, fængslende krimiplot og et indblik i, hvordan Kate Burkholder endte som politichef i udkanten af det lille amishsamfund. 
I “Tvunget til tavshed” rystes det lille samfund, da liget af en ung kvinde findes efterladt i sneen. Mordet bringer minder om en række mord, der blev begået i området for 16 år siden. Begivenheder der endte med, at Kate Burkholder valgte at forlade amishsamfundet. 
Hvert bind i serien er en afsluttet historie, men man kan med fordel begynde ved bind 1, så man får hele historien bag om personerne med.  

Pernille Jespersen og Charlotte Nielsen

Sarah Engells seneste 
Charlotte Nielsen har læst den populære, danske forfatter Sarah Engells seneste spændingsroman, “Den kinesiske tvilling”. Hun fortæller:  
- Romanen udspiller sig i en lille jysk provinsby, hvor Eva og hendes mand Steen udsættes for forskellige tragedier; parret mister deres datter, og Steen rammes af en uforklarlig lammelse. Samtidig forsvinder Steens fars lig fra gravstedet, og en pige efterlyses, og Eva begynder at kæde begivenhederne sammen med Steens fortid. Bogen er fyldt med sorg og angst, men på samme tid meget nervepirrende.  
“Den kinesiske tvilling” er spændende på trods af en hel del utroværdige elementer. Forfatteren Sarah Engell formår at beskrive husets og ægteparrets forfald, så man næsten kan lugte bleerne, maden og sveden. 

Materialer