Anbefalinger fra avisen
Anbefalinger fra avisen

Anbefalinger fra avisen: Tre tips til de hårde pakker

08.12.21
Hvad finder du på at give i julegave til manden, der har alt, din moster som er bidt af historiske fortællinger eller niecen der elsker fantasy? Tre bibliotekarer fra Hjørring Bibliotekerne har en håndfuld gode bogtips, der også kan bruges, når du skal finde en bog at have med på juleferie eller skitur.

Bibliotekar Anders Thomsen

Fortællingen om Troja i nye klæder

Anders Thomsen anbefaler Stephen Frys ”Troja”:
- Hvem kender ikke historien om den legendariske by Troja? En by der eksisterede i en tid, hvor guder, halvguder og helte vandrede rundt blandt almindelige dødelige.

Nu har du chancen for at læse om Trojas storhed og fald genfortalt på en ny, spændende og humoristisk måde. Den kendte engelske komiker Stephen Fry, som blandt andet er kendt for den engelske serie ”Den sorte snog” samt flere film, har formået at genfortælle den græske myte om Troja på sådan en måde, at man ikke har lyst til at lægge bogen fra sig.

Man skal ikke se bogen som en gængs historiebog, der blot fortæller om Troja og dets fald. Dette er en bog, hvor forfatteren formår at lege med sproget og humoren, så den fantastiske fortælling om Troja ikke blot kan læses for at lære historien om byen, men også for at få en fantastisk fortælling, der nemt kan måle sig med dette års bedste skønlitterære bøger.

Denne bog henvender sig til folk, der interesserer sig for historie, græsk mytologi, humor og fantastiske fortællinger om helte.  

Bibliotekar Maria Nørlund Marzban

Finurlig fantasy til de mørke vinteraftener

Maria Nørlund Marzban er vild med ”Eventyrhuset” af T.J. Klune og siger om den:
- Varm og finurlig fantasy til alle, der elsker en god historie med en lykkelig slutning. Linus Baker lever et forudsigeligt og farveløst liv. Han arbejder som sagsbehandler for Direktoratet for Kontrol med Magiske Yngre, hvor han undersøger forholdene på direktoratets børnehjem. Linus er den perfekte medarbejder, som følger alle regler og protokoller til punkt og prikke. Derfor bliver han udvalgt til at løse en hemmelig opgave fra den øverste ledelse. På en lille ø, langt væk fra storbyen, ligger et børnehjem, der huser nogle særligt farlige magiske børn. Blandt andre seksårige Lucy, der ifølge sin sagsmappe er selveste Antikrist. På øen kommer Linus på sit livs eventyr, og han bliver udfordret på hele sit verdenssyn.

Linus har en musemåtte med et billede af havet og citatet: ”Ville du ikke bare ønske, at du var der?”. Den ser han på, når livet bliver lidt for gråt. ”Eventyrhuset” gav mig samme følelse, da jeg læste den i gråt novembervejr. Bogen er en fantastisk julegave til læsere i alderen 12-99 år, som har brug for lidt ekstra kulør til at komme igennem en lang vinter. 

Bibliotekar Martin Jørgensen

Gakket og morsom Matthesen

Martin Jørgensen har læst Anders Matthesens ”Livsstil er en livsstil” og er begejstret:
- Mesteren A. Matthesen (tidligere kendt som en af dansk humors store stemmer Anders Matthesen) leverer tips og tricks til at forbedre livet med bogen ”Livsstil er en livsstil: en selvhjælpsbog, der kan hjælpe dig til at hjælpe dig selv - med selvhjælp”. Sikke en titel.

”Livsstil er en livsstil” er en morsom og gakket bog forklædt som selvhjælpsbog. Faktisk så ligner den rigtig mange selvhjælpsbøger til forveksling, og den er selvfølgelig fyldt med klicher og leveråds-one-liners. 
Her er krystalhealing, usund mad, tarotkort, morgenritualer, chokolademeditation og floskler om meningen med livet – alt sammen pakket ind i en herlig ironisk distance og flotte livsstilsfotos.
Bogen er simpelthen så fuldendt, at den bugner af stylede fotos, guldtryk, citater og kloge råd – eller måske er rådene dybt sarkastiske og en del steder også temmelig politisk ukorrekte. 

Bogen stiller spørgsmålet: ”Hvordan bliver man et bedre menneske”? Det er sikkert ikke ved at læse denne bog, men man har det hylemorsomt, imens man gør det. Absolut en bog man godt gad finde under juletræet eller give til den humoristiske type i familien.

Materialer