Cykelsport - mens vi venter ...

30.05.22
Er du også en af dem, der næsten ikke kan vente på at årets store cykelklassikere går i gang? Er du en af dem, der allerede har bestilt ferie 1. juli, hvor verden største cykelløb Tour de France starter i Danmark for første gange nogensinde?

Professionel cykling er ikke for tøsedrenge. Det er en farlig og brutal sport - og det er ofte med livet som indsats, når de i tyndt polyester drøner ned ad stejle bjergveje med 100 km i timen. Deres præstationer er næsten umenneskelige og det både drager og facinerer. Man følger rytternes op- og nedture. Hepper på dem, kommer til at kende og holde af dem. 

Man behøver ikke være god til at cykle for at interessere sig for cykelsport. Den rummer det hele – spænding, intriger, snyd og bedrag. Varm op til årets store klassikere med to film og masser af litteratur om cykelsporten. 

The racer

Sommeren 1998 – prologen i Tour de France er blevet flyttet til Irland. Belgiske Dom Chabol har været én af tourens bedste hjælperyttere i løbet af de sidste 20 år, men bliver pludselig sat af holdet, som han har viet hele sit liv til. Da Dom skal til at rejse hjem, bliver han kaldt tilbage. En af hans holdkammerater er blevet taget i dopingkontrollen og Dom får en sidste chance for at få opfyldt sin største drøm om at komme i den gule trøje.

Se The racer på Filmstriben

Overcoming

Overcoming er en dokumentar med tidligere Tour de France vinder Bjarne Riis som hovedperson. Vi følger ham og hans nye hold Team CSC i kampen for at overvinde det umulige. En hudløs skildring af en verden, hvor selv de hårdeste må bukke under for ambitionen.

Se Overcoming på Filmstriben

Materialer