Digitalt guld til opgaveskrivningen

06.09.18
Digital hjælp er vejen til lidt bedre karakterer - uanset hvor du starter.

Hjælpen er nær

Det er højsæson for studiestart og bibliotekernes webunivers med it-hjælp, eKurser.nu, slår til med digital hjælp til at gi' karaktererne et nøk opad.

Ligesom Finland er de 1.000 søers land er folkebibliotekerne de 1.000 databasers univers. Det er nuvel en overdrivelse, men der er gratis adgang til rigtig mange databaser med oceaner af viden, som for eksempel alle studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser kan lade sig berige af, når de skriver opgaver og projekter. 

Men en ting er selve den frie adgang til viden og medierne, noget andet er at finde rundt og huske det vågne kritiske øje på vejen.

Derfor har eKurser.nu samlet en række kurser, der tilsammen hjælper på vej med at blive dygtigere til at arbejde med at søge og finde kilder og pålidelige artikler i databaser og være kritisk over for dem.
Hvordan er det for eksempel lige man finder frem til den rette hylde på biblioteket? Det kan kurset ”Find vej med DK5” lette sløret for.

Der er tale om korte online-kurser, der både kommer med step-by-step guide og videoinstruktion. Lige til at kaste sig over fra sofaen eller skrivebordet. 
 

Oversigt over kurserne til studerende


Kvalificeret søgning:
www.ekurser.nu/kursus/548

Digitale kilder til din opgave:
www.ekurser.nu/kursus/540

Skil guldkorn fra nonsens:
www.ekurser.nu/kursus/502

Find kilder til opgaveskrivning med Mediestream:
www.ekurser.nu/kursus/562