Digitalt selvforsvar - lige ved hånden

02.10.18
Hent den gratis app - og bliv mere sikker online.

App´en "Mit digitale selvforsvar" holder dig løbende opdateret om digitale trusler og hjælper dig til større sikkerhed på nettet.

Se hvad Forbrugerrådet Tænk selv skriver om app'en her...

De fleste af os har været ude for at modtage suspekte mails, sms´er eller telefonopkald, hvor nogen prøver at lokke vores kontonummer eller andre personlige oplysninger ud af os.

Beskederne indeholder næsten altid et link, og hvis man klikker på det, opsnapper hackerne ens personlige oplysninger eller installerer uønsket software på ens enhed. En del beskeder er heldigvis nemme at gennemskue, men desværre bliver hackerne stadigt dygtigere til at skrive overbevisende tekster.

App´en "Mit digitale Selvforsvar" hjælper dig til en tryggere digital hverdag. App´en holder dig løbende opdateret om rigtig mange af de falske beskeder, der er i omløb lige nu. Det kan fx være suspekte konkurrencer, urealistisk billige tilbud eller falske løfter om udbetaling af penge.

Hvis skaden allerede er sket, giver app´en også konkrete råd om, hvordan du kan løse problemet.

Du kan selv indsende tips via app´en om digitale trusler, du har oplevet, og på den måde hjælpe andre med at undgå dem.

"Mit digitale selvforsvar" er supernem at bruge og kan hentes gratis i AppStore eller Google Play. App´en er udviklet af Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Det kriminalpræventive Råd og Trygfonden.