eReolen app
eReolen app

eReolen - mere aktuel end nogensinde

Biblioteket tilbyder nu takeaway! MEN, er du klar over, at du kan låne og tilgå e-bøger og lydbøger direkte fra din egen stue?

eReolen

Biblioteket tilbyder masser af digitale løsninger, hvor du kan få dit litterære fix og hjertevarme historier i en ellers kold og, for nogen, ensom tid.
En af de mere populære er appen eReolen, som kan bruges på din smartphone, tablet og computer. Alt det kræver er, at du er oprettet som låner hos Hjørring Bibliotekerne. 

Er du i tvivl om, hvordan man bruger appen? 

Ved at trykke på linkene nedenunder, kan du lære, hvordan du kommer i gang med at låne, lytte og læse bøger på eReolen. I videoerne gennemgår folkene bag eReolen, hvordan du navigerer i appen og finder frem til de bøger, du ønsker. 

https://ereolen.dk/tema/saadan-kommer-du-i-gang-med-lytte-og-laese

https://www.ekurser.nu/kursus/508

Ny låner

Er du ikke allerede låner hos os, er det heldigvis nemt at blive oprettet. Det kræver blot, at du besøger os på Hjørring Bibliotekernes hjemmeside www.hjbib.dk og finder dit NemID frem. Herefter trykker du på “Ny på biblioteket” øverst i højre hjørne, og så er du i gang.

Som låner i Hjørring Kommune har du mulighed for at låne op til 12 e-bøger og 12 lydbøger om måneden.
Hvert materiale er markeret med enten blåt, grønt og/eller rødt. De blå tæller ikke med i dit udlånstal og kan frit lånes, uanset hvor mange “klip” du har tilbage. De røde er der ventetid på, mens de grønne er tilgængelige netop nu. Et lån er aktivt i 28 dage, hvorefter det forsvinder fra dine lån. 

Hvad skal du så vælge? 

Ét er sikkert - der er masser af valgmuligheder! Vi har samlet et lille udpluk til inspiration. 

Helt nye titler – nogle med ventetid 

Helt frisk og ny er e-bogen ”Året med 13 måneder” om Metoo’s indtog i vores nabonation Sverige og de efterdønninger, der derefter rullede ind over landet. Eller måske du vil prøve en bæredygtig tilgang til kagebagningen? I bogen ”Klimakløgtigt Kagekalas” tages der udgangspunkt i sæsonvarer, og det man typisk har i skabe og skuffer. Et sandt farveorgie af indtryk og lækre opskrifter. Livet efter COVID-19s har budt på en ændret hverdag med begrænsninger, i ”Hvor er du” kan du læse 9 noveller om Covid-19s indtog i Danmark. I lydbogen ”Fra lufthavn til lufthavn” følger man en chilensk flygtnings første møde med Danmark og danskerne. En novelle fortalt med humor og realisme. 

Materialer uden ventetid 

Når det er lidt småkoldt derude, og alt er gråt i gråt, er det oplagt at dykke ned i en rigtig god krimi. ”Al kødets gang” er første bog i en serie af Ambrose Parry. Vi er I Edinburgh i 1847, hvor mordet på en prostitueret sætter fortællingen i gang. Er du til en mørk handling kan ”En hustrus hævn” anbefales. Her møder vi et ægtepar, som har været gift i en halv menneskealder, og man kan jo gå hinanden lidt på nerverne efter al den tid - måske så meget, at man måske endda forgifter hinanden? 

Lån uden begrænsning 

Mangler I højtlæsningsbøger? Så kan man finde mange gode forslag under de blå titler. I ”Den lille bog om store følelser” gennemgås alt fra vrede til glæde via fine illustrationer, man sammen kan kigge på med de mindste. Skal det derimod være lidt sjov, kan ”Morgenthalers dyrefabler – lille puha” anbefales.  Skal det være lidt mere alvorligt og til et voksent publikum, kan lydbogen ”Lysets børn” byde på en beretning om to slægters fra Himmerland, fortalt gennem 3 generationer. Hvis du er til den tyske TV-serie Babylon, vil krimiserien af Volker Kutscher måske være noget for dig. De første fire i serien er tilgængelig her.

Kontakt os! 

Skulle du mod forventning opleve problemer med oprettelsen på eReolen, står personalet hos Hjørring Bibliotekerne klar til at hjælpe. Ring til os på telefonnummer 7233 4820 mandag-fredag kl. 10.00-16.00 eller send en mail til bibeksp@hjoerring.dk 

Følg med i alt det spændende fra Hjørring Bibliotekerne. Nu hvor bibliotekerne ikke er åbne, er personalet, i omend endnu større omfang end tidligere, tilstede online og på Hjørring Bibliotekernes Facebookside og Hjørring Bibliotekernes Instagramkonto

Gode røde titler i eReolen

Gode grønne titler i eReolen

Gode blå titler i eReolen