Eventyr hjemme i stuerne

24.03.20
Ta' på eventyr hjemmefra.

Ta' på eventyr hjemmefra.

Øv, øv øv var vi mange biblioteksansatte, der tænkte den onsdag statsministeren meddelte at alle landets biblioteker skulle lukke ned.

Der er tradition for at marts er eventyrmåned på Hjørring Bibliotekerne, og vores dekoratør har knoklet for at lave de flotteste kulisser, der kan bringe alle besøgende i eventyrstemning.

Vi var en flok, der havde glædet os til at lave rundvisning med indlagt formidling af eventyr for børn, forældre og bedsteforældre og ikke mindst de ugentlige besøg af hele kommunens daginstitutioner, hvor børn og pædagoger skulle deltage i Eventyrrejsen. Men sådan skulle det altså ikke være i denne på alle måder anderledes marts måned. 

Men heldigvis er der jo gode muligheder for at høre rykke eventyrene hjem i stuerne. 
På eReolen Go - børnenes svar på eReolen - finder I fine samlinger af H.C.AndersenGrimm1001 nats eventyr og sågar samlinger af mere eksotiske eventyr fra Asien, Afrika og Grønland, mange både som tekst og lyd og ovenikøbet som "blå titler" der ikke tæller i antallet af titler I max. må låne ad gangen.

På eReolen GO kan I boltre jer i eventyr i alle afskygninger. Der er eventyr i alle sværhedsgrader og til alle aldre; billedbøger til de mindste, let læste bøger til dem, der lige har knækket læsekoden og masser af dejlige eventyrsamlinger til de lidt større eller til højtlæsning for hele familien. Står der sprog på skemaet i hjemmeskolen, så finder I også eventyr på engelsk og tysk. 

Udover at lytte eller læse eventyr kan I jo også lege eventyr, De tre Bukke Bruse eller Rødhætte kræver hverken mange rekvisitter eller deltagere, men vækker fryd hos de mindste der kan få små gys over trolden eller ulven. Du kan hente mere inspiration til legelæsning hos Lotte Salling i disse bøger:

Er I mere til fjollede nyfortolkninger, så er der gode grin at hente hos Manu Sareen og Rune Kidde.

Og endelig findes der også en del eventyrfilm på Filmstriben, så hele familien kan hygge sig i sofaen.

Vi håber på et mere normalt forår næste år, hvor vi bestemt forventer at holde Eventyrmåned igen, så den snorkende ulv igen kan finde sin plads i bedstemors seng.

Eventyrrejsen 2020. Video af Hans Ravn.

Tags