Læseudfordring 2021
Læseudfordring 2021

Læseudfordring 2021 - februar

01.02.21
Februars læseudfordring er en bog der foregår i lokalsamfundet. Vi har fundet forskellige bud på bøger der foregår i Hjørring Kommune, i Vandkantsdanmark eller “derude hvor kragerne vender”.

I Sarah Engell og Sanne Munk Jensens roman Tag gaden tilbage møder vi Polly fra Hirtshals, der drømmer om et liv hvor hun ikke skal “stå i fisken”. Da Polly begynder på gymnasiet i Hjørring, bliver hun hurtigt en del af den populære pigeklike, hvor weekenderne bruges på vilde byture og fester. Tag gaden tilbage er en ungdomsroman om tunge emner som digital mobning og shitstorms, men også en roman om venskab og familiebånd. 

Anne Marie Løn giver os med romanen Prinsesserne, et billede af livet på landet som det ikke leves længere. Søstrene Violet Cæcilia og Valborg Mariane vokser op på en proprietærgård udenfor Vrå i 1900-tallet. Søstrenes ungdom tegner lys, tilsyneladende født til et liv i rigdom. Forældrenes tidlige død, tvinger dog Valborg til at overtage styringen af gården, og sætter dermed søstrenes egne liv i stå i forhold til arbejdet med at passe den store gård. Gennem fortællingen er læseren vidne til både stuehusets forfald og søstrenes sociale forfald. 

Knud, den store er Hanne-Vibeke Holsts store roman om hendes far, digteren Knud Holst. Hanne-Vibeke Holst skriver en både medrivende og rørende fortælling om Knud Holst. En opvækst i et indremissionsk hjem hos nøjsomme, hårdtarbejdende forældre. Knud ved tidligt, at han vil noget andet med sit liv, han vil være digter og berømt. Vi følger Knuds liv, fra de første år som forfatter, mødet med den lokale politimesters datter, Kirsten, døtrenes fødsel og opvækst til skilsmissen, kampen mod depression og et stigende alkoholmisbrug. Knud, den store er en stor roman, velresearchet og en hyldest til en stor digter og far. 

Gå selv på opdagelse i en eller flere af de skønne bøger fra vores nærområde, og anbefal gerne en titel hvis du har haft en fantastisk læseoplevelse.

God læselyst i februar.

Materialer