Læseudfordring 2021
Læseudfordring 2021

Læseudfordring 2021 - marts

01.03.21
Vær med i Hjørring Bibliotekernes Læseudfordring 2021. Hver måned finder vi en kategori af bøger, og kommer med en anbefaling eller to.

Grøn er håbets farve, og i marts skal vi læse en bog med en grøn forside.  
I denne tid venter vi på forårets komme, træerne der springer ud og forhåbentlig en tid hvor vi snart kan mødes socialt igen. Vi giver her et bud på titler med en grøn forside.  

Bøger med en grøn forside er et vidt begreb, og vi har fundet eksempler på bøger indenfor forskellige genrer. I billedbogen Sallys far er langt ude i skoven møder vi Sally og hendes altid uheldige far. Sallys far synes at Sally og hendes bror bruger alt for meget tid med deres iPad, og tager dem og Sallys ven med på overnatning i skoven. Der lærer han dem vigtige ting som, at det er dumt at smage på brændenælder FØR de er kogt, hvordan man fanger makrel i tomat-dåser med fiskestang, og at man ikke kan lave bål med brændglas, når først solen er gået ned. En sjov fortælling i serien om Sally og far. 

Vicky Knudsen, kendt fra 1 døgn, 2 hold, 3 dyr og Vild med dans, giver i Vickys vilde verden en grundig og spændende gennemgang af 123 arter i naturen. Efter beskrivelsen af hver art, er der et kort fakta afsnit om udbredelse, hvornår den ses og hvorfor arten er SÅ fed. En spændende bog for både børn og voksne - og lige til at tage med ud i naturen, og blive lidt klogere på alt det grønne omkring os. 

Et bud på en roman med grøn forside er Jenny ColganDen lille butik med de lykkelige slutninger. En romantisk feel-good roman i stil med Colgans andre udgivelser. I bogen møder vi Nina, der elsker bøger og elsker at finde den rigtige bog til den rigtige læser. Da biblioteket, hvor Nina arbejder, lukker, køber hun en kassevogn, indretter den til boghandel og begiver sig ud i det skotske højland, for at bringe bøger og læsere sammen. 

Nedenstående er der bl.a. også bud på en gendigtning af fortællingen om Noa, en nordisk krimi og andre bud på grønne naturbøger.  

Materialer