Den fantastiske krop

07.02.22
Alle har en krop og alle kroppe er forskellige.

Der udkommer flere og flere bøger til børn og unge hvor man kan få meget mere at vide om kroppen, dens funktioner og alle de måder den kan se ud på.

Det sidste er vigtigere end nogensinde i dag hvor børn og unge i høj grad bliver præsenteret for meget smalle kropsidealer gennem fx sociale medier, mode og reklamer. Vi har samlet en liste med bøger som måske kan hjælpe lidt på vej til en bedre accept af den krop man nu engang er havnet i. 

De mindste kroppe
Til de mindste børn findes der skønne enkle pegebøger om kroppen, som fx 'Buller og hans fine krop' eller 'Lille mave'.

Kroppe i alle former og størrelser
For de lidt større som begynder at få øjnene op for kroppenes forskellighed, er der billedbøger som den helt nye 'Bare numser', hvor vi følger en pige som bliver præsenteret for kroppe i alle former og størrelser i svømmehallens omklædningsrum. Og billedbogen 'Alle har en bagside', som også handler om at alle kroppe er forskellige. Der er store og små, tykke og tynde. Der er gamle og unge. Man bestemmer selv over sin krop, og det er vigtigt både at passe på sig selv og kroppen.

Når kroppen udvikler sig
De unge kan også blive introduceret til kroppens funktioner og udvikling i bøgerne 'Drengesnak', 'Guide til piger' og 'Ung kend din krop'.
De kan også møde den nye verden, som ligger foran dem, med fx de første tanker om sex i den fantastiske 'Hvad er sex?: en bog om kys, knald og kærlighed til børn og deres voksne'.

Den perfekte krop
Bogen 'Er jeg tyk, mor?' tager problematikken om den perfekte krop op for tweens, for hvornår er man god nok? Og det samme gør bogen 'Dumplin: kunsten at tænke stort' for de unge. Her møder vi en stor pige, som har det godt i sin egen krop, men alligevel altid får at vide at den er forkert, forkert når man vil stille op i en skønhedskonkurrence og forkert til at få en kæreste.

 
 

Materialer