Noah og to af hans fire holdkammerater fra Løkken Skole havde så godt styr på viden og læsning, at de kom med helt til finalen i Smart Parat Svar på Hjørring Bibliotek den 1. december.
Noah og to af hans fire holdkammerater fra Løkken Skole havde så godt styr på viden og læsning, at de kom med helt til finalen i Smart Parat Svar på Hjørring Bibliotek den 1. december.

Smart Parat Svar 2021 – den årlige dyst for kloge-Åger

20.12.21
Det er sjovt at være med til. Når man sidder deroppe på scenen og skal svare, så er man bare helt tændt. Det siger Noah, holdkaptajn for De Seje Rejer, som var årets deltagerhold fra Løkken Skole i skolearrangementet Smart Parat Svar den 1. december på Hjørring Bibliotek. 

Sammen med fire klassekammerater fra 6.L svarede Noah rigtigt på så mange spørgsmål, at de gik ud af 1. runde som vindere – og dermed videre til dagens finale på biblioteket. Noah og hans holdkammerater svarede på spørgsmål som ”Hvilken aften var grantræets lykkeligste aften i eventyret ”Grantræet”?”, ”Hvad hedder det eneste dyr i hestefamilien, der har striber?” og ”Hvad hedder Antboy til fornavn i virkeligheden?”. Det var ind imellem svært, fortæller Noah, alt afhængigt af kategorien:
- Nogle spørgsmål var virkelig svære – men vi var f.eks. ret gode til spørgsmålene om dyr. Det var nok vores yndlingskategori

Fællesskab og viden

Noahs lærer Anne Dorte Ussing er stolt over sine dygtige og engagerede elever og pointerer, at arrangementet for hende også handler om det fællesskab, det giver børnene at deltage sammen og heppe på hinanden. Hele 6.L deltog i arrangementet, og en lille flok var så udvalgt til at repræsentere klassen i konkurrencen. Hjemme på skolen har de også kunnet bruge quizzen, fortæller Anne Dorte:
- Vi har brugt hjemmesiden smartparatsvar.dk, hvor der bl.a. ligger Kahoots med spørgsmål inden for forskellige kategorier. Dem har vi øvet os på i klassen.

Hylder læseheste og kloge-Åger

Hvert år siden 2005 har Danmarks 6. klasser dystet på læsning og viden. Quizzen har til formål at styrke børnenes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder læseheste og kloge-Åger – og viser, at det er sejt at være klog. Det er landets biblioteker, der står bag Smart Parat Svar, der er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

I sidste ende blev det i øvrigt ikke De Seje Rejer fra Løkken Skole, men Bagterp Dream Team fra 6.A på Bagterp Skole, der løb med titlen som Hjørrings klogeste 6. klasse. De går dermed videre til regionalrunden i Aalborg. Det var planlagt til den 12. januar og med landsdækkende finale i februar. Men nu må vi se, hvordan smittesituationen arter sig. Lige nu mindes vi bare en dejlig dag, hvor vi kunne samles uden restriktioner. Det kommer til at ske igen.