Bøgernes Danmarkskort

25.08.19
Hjælp os med at lave Bøgernes Danmarkskort. ​​​​​​​Vil du bidrage med viden, som du har om bøger, der finder sted i netop dit lokalområde?...eller i resten af Danmark.

Så klik ind på www.dr.dk/bogkort Klik på "Tilføj citat og udfyld felterne.
Det er såre simpelt. 

Du må naturligvis gerne komme med citater fra hele Danmark. Det kan både være kendte, ukendte, nye, gamle, moderne og klassiske værker.  

Eneste kriterie er, at det skal være en dansk forfatter, der skal nævnes et specifikt sted, og bogen, som citatet kommer fra, skal have et ISBN-nummer.  

Hvorfor?
For at stimulere læselyst, for at øge kendskabet til den mangfoldige danske litteratur og for at samle folk, om noget, der giver mening og medvirker til at øge tilknytningen og fællesskabet til det lokale, uanset om det er i forstæderne, på Stenbroen eller ude i alle de små byer og lokalsamfund.

Hvad skal det bruges til?
F.eks. inden du ta’r på ferie et sted i dejlige Danmark, kan du tjekke om der er danske romaner, noveller eller digte, der foregår lige der, hvor du skal hen. Eller søndagsturen kan gøres lidt mere spændende og litterær. Det kan gi’ en hel ny snak på bilturen.

Her er et par stykker som allerede er lagt ind. Men der er mange mange flere, så kom endelig i gang! Samme bog kan sagtens indeholde flere lokaliteter og derfor optræde flere gange på kortet.

Materialer