Billede af Iben Mondrup, Vigdis Hjorth og Stine Askov
Billede af Iben Mondrup, Vigdis Hjorth og Stine Askov

Landsdækkende bogfestival med masser af litteraturoplevelser. Litteratursiden livestreamer

02.11.20
Bogforum er aflyst, men Bogfestival er digital, så der kan vi samles - hver for sig.

Selv om Bogforum er aflyst i år, er der med den landsdækkende bogfestival masser af litteraturoplevelser i vente. På Litteratursiden livestreamer vi fra en stor bogdag i Aarhus den 7. november, hvor du ud over Iben Mondrup og Stine Askov kan opleve blandt andre norske Vigdis Hjort live på Litteratursiden.

Stil spørgsmål til Iben Mondrup og Stine Askov
Litteratursidens redaktion er med i samarbejdet om bogdagen og modererer samtalerne med Iben Mondrup og Stine Askov. Du kan som læser byde ind med spørgsmål, som vi kan stille de to forfattere, og via livestreamingen har du mulighed for at få svar på dit spørgsmål.

I samtalen med Iben Mondrup vil vi dykke ned i hendes aktuelle roman Tabita. I romanen adopteres to grønlandske børn, og de udsættes for svigt og krav om at glemme deres fortid. Romanen viser på tankevækkende vis, hvor let det for blot 40 år siden var for danske familier at tage et barn med sig hjem fra Grønland. Lige som i Iben Mondrups roman Godhavn, som vandt DR Romanprisen i 2015, giver forfatteren i Tabita stemme til børnene på en meget troværdig måde.

Vi skyder DR Romanklubsæsonen i gang med en samtale med Stine Askov om Katalog over katastrofer. Stine Askov er sæsonens første forfatter i Romanklubben, og romanen vil i december blive diskuteret i bibliotekernes mange læseklubber over hele landet. Katalog over katastrofer fortæller om frygten for katastrofer som atomkrig og atomkraftulykker i 80’erne. Den kredser på en overbevisende måde om, hvordan det på godt og ondt påvirker en 14-årig pige, at hun får en opdragelse, hvor faren ruster hende til alverdens katastrofer. Stine Askov har siden debuten Bid ladet humor stå side om side med alvor i sine bøger.

Program for livestreaming på Litteratursiden den 7. november

Kl. 10.15 – 11.00 Jens Folmer Jepsen

KL. 11.15 – 12.00 Annette Bjergfeldt

KL. 12.15 – 13.00 Morten Leth Jacobsen

Kl. 13.15 -  14.00 Iben Mondrup

KL. 14. 15 – 15.00 Stine Askov

Kl. 15.15 – 16.00 Vigdis Hjorth


Du vil kunne streame forfattersamtalerne  frem til den 21. november på denne side.

Stil et spørgsmål til Iben Mondrup ved at skriv til Lise Vandborg
Stil et spørgsmål til Stine Askov ved at skrive til Britta Riis Langdahl
Send spørgsmålene inden 2. november.

Forfattersamtalerne er arrangeret i samarbejde med LiteratureXchange og Aarhus Bibliotekerne og er en del af Bogfestival.dk

Den 7. november  kl. 16.15 kan vi præsentere vinderen af bibliotekernes forfatterpris - Edvard P prisen - på video her.

Se også med på DR2 den 8. november, hvor der  som del af bogfestivalen vil være 12 timers litteraturtv - fra kl. 10 til 22!

Oprindeligt skrevet af barbararugholm, Litteratursiden.