Afspritning af deleskærm i børnebiblioteket
Afspritning af deleskærm i børnebiblioteket

Biblioteket er et godt sted at være - også under Corona

28.09.20
I denne tid hvor COVID-19 fortsat har sit greb i Nordjylland, tager Hjørring Bibliotekerne endnu flere forholdsregler for at sikre borgerne en tryg og sikker oplevelse, når de kommer på bibliotekerne.

Arrangementerne

Som mange andre kulturarrangører er biblioteket meget opmærksom på de skærpede omstændigheder, folk kan mødes under i denne tid. Derfor har biblioteket under udvikling af efterårets program haft stort fokus på ikke kun at overholde gældende retningslinjer, men også tage det et skridt videre. Det betyder bl.a. at der til arrangementer, f.eks. foredrag, vil være god afstand mellem tilhørerne,  og at alle tilhørere skal bære mundbind. Hvis der er tilhørere, der af helbredsmæssige årsager ikke kan bruge mundbind, kan de bruge visir i stedet. Arrangementerne med morgensang er flyttet ind i salen, hvor deltagerne placeres med ekstra stor afstand, sådan man ikke behøver have mundbind eller visir på, når der synges.

Biblioteksrummet

Biblioteket er et sted, hvor alle er velkomne og det bruges dagligt af mange forskellige mennesker og derfor er der er stor opmærksomhed på hygiejnen. Der er sat sprit frem rundt omkring i biblioteket og naturligvis også på bordene i cafeen. Der er også sat ekstra rengøring på alle biblioteker,  og computere og tastaturer bliver sprittet af jævnligt. Der er igen åbent for print, kopiering og brug af grupperum. 

Caféen

Der er atter gang i bibliotekets dejlige café, hvor vi naturligvis også følger de anbefalede forholdsregler. Det betyder  at både personale og gæster skal bruge mundbind eller visir når de bevæger sig rundt i cafeen. Når man sidder ved cafeens borde er mundbind eller visir ikke påkrævet.

Undtagelser

Siden starten af maj har bibliotekerne lukket gradvist op for biblioteket, så man nu kan bruge de ting, man plejede før Corona nedlukningen. Dette er dog med undtagelse af legetøj og rutchebaner, som må vente lidt endnu.