Overnat i naturen
Overnat i naturen

Overnat i naturen

15.04.20
Findes der noget bedre end at vågne mellem høje træer, høre fuglesangen, krybe ud af soveposen og varme vand til morgenkaffen over bål?

Nej, vel? Overnatning i naturen - om det er i telt, shelter, bivuak eller under åben himmel er ganske enkelt vidunderligt og helt bestemt noget alle bør prøve. Det kan dog være en god idé at forberede sig bare en lille smule, så her får du nogle gode idéer til at planlægge din næste overnatning i det fri.

Pakkeliste - hvad skal du have med?
Hvad du skal medbringe er jo selvfølgelig meget afhængigt af sæson og vind og vejr. Varmt tøj og et (eller flere) ekstra sæt tøj er uundværligt - der er intet så godt som at få en tør strømpe på efter at have svedt i en vandrestøvle, eller jokket i en vandpyt. Toilettasken er også rar at have med sig, ligesom det er nødvendigt at medbringe spisegrej og affaldsposer, så du ikke sviner i naturen. En lygte er god at have med, og en fløjte, så du kan signalere efter hjælp, hvis du farer vild. (Måske skal du tage et kompas med, så du kan undgå at få brug for fløjten.) Og selvfølgelig skal du huske din sovepose og et liggeunderlag.

Hvor skal du tage hen?
I Danmark har vi rigtig gode muligheder for overnatning i det fri. Du må frit overnatte på alle Naturstyrelsens arealer, som du kan se en oversigt over her.
Hvis du bruger app’en “Shelter”, kan du nemt og hurtigt bruge din smartphone til at finde en shelterplads. Læs om app'en her eller hent den i App Store eller Google Play.

Hvor end du ender med at tage hen og hvordan du end ønsker at overnatte i naturen er det altid godt at have lidt læsestof med. Så her til sidst giver vi dig et par gode bud på godnatlæsning i naturen.

God tur.

Oprindeligt skrevet af jacob, Aalborg Bibliotekerne.

Tags
Materialer