Mediestream

Mediestream Folkebibliotek

Adgang
Kun på biblioteket
Mediestream giver online adgang til Det Kgl. Biblioteks digitale samlinger af dansk kulturarv, indtil videre aviser, radio og tv samt reklamefilm. Du kan søge frit fra pc'erne på Hjørring Bibliotekerne - desværre ikke hjemmefra.

Du skal huske at sætte hak ved ”Søg kun i det, du har adgang til” undersøgefeltet.

Artikler, fotos og andet materiale i aviserne er dækket af ophavsret. Ophavsretten gælder 70 år efter ophavsmandens død. I Mediestream er der fri online adgang for alle til aviser udgivet før 1. januar 1920.

Aviser udgivet efter 31. december 1920 kan man søge i hjemmefra, men for at kunne læse i dem skal man møde op på en af de to pligtafleveringsinstitutioner: Det Kgl. Bibliotek - København/Aarhus eller Det Danske Filminstitut.
Bemærk at man ikke får adgang til flere aviser ved at logge ind med NemID.

På mange danske folkebiblioteker er der adgang til en række avistitler, der betragtes som ”ejerløse”. Enkelte uddannelsesinstitutioner har også licensadgang. Læs mere om ejerløse aviser og adgangsforhold.

 

 

Se hvordan! Videoen herunder giver en grundliggende forklaring på hvordan aviserne er digitaliseret, og hvad det betyder for din søgning.