Publikum til Ordkraft

Atter tid til Ordkraft

13.03.24
4.-6. april er det atter tid til Ordkraft – den store nordjyske ord- og litteraturfestival, der finder sted i Aalborgs gamle kulkraftværk. Ordkraft præsenterer et væld af aktuelle forfattersamtaler, nærværende oplæsninger og underholdende optrædener.

Store navne

Årets helt store stjerne er svenske Alex Shulman. Hans bøger – bl.a. ”Overleverne” og ”Brænd alle mine breve” – bliver revet af hylderne, og de stærke fortællinger går lige i hjertet. Også mange store danske forfattere kigger forbi festivalen, bl.a. Helle Helle, Thomas Korsgaard, Stine Askov, Steffen Kretz og Mich Vraa.

Mange scener

Ordkraft breder sig som sædvanlig over det meste af Nordkraft. Udover forfattersamtaler og oplæsninger i Skråens store sale og Biffens mindre, er der et spændende program i Kedelhallen, hvor Bibliotekernes scene byder på bl.a. musik, samtaler, podcast-tips og quiz. Den eksperimenterende Generatorscenen inviterer til de mere skæve arrangementer og smallere genrer med digtoplæsning, præsentation af forfatterskoler m.m. Og den nystartede scene Nordjyske stemmer på Turbinetorvet præsenterer lokale og regionale forfattere. I år er der desuden forfattersamtaler på Center for Dansk Jazzhistorie, der ligger i bygningen lige over for Nordkraft.

Som noget nyt skal man i år reservere plads til arrangementer i Biffens sale og på Center for Dansk Jazzhistorie – det sker for at sikre, at nogen skal gå forgæves.  

Hjørring-islæt

På årets Ordkraft kan du også møde indslag og kendte ansigter fra Hjørring Bibliotekerne. Lørdag står Lone Due Bak og Lene Høg fra biblioteket for hhv. fællessang og bogcafé på Bibliotekernes scene. Generatorscenen præsenterer samme dag projektet VendsysselNoveller, hvor ni unge forfatterspirer har skrevet noveller med udgangspunkt i nordjyske, historiske begivenheder.

Læs mere om årets imponerende program og køb din billet på ord-kraft.dk

Tags