Billede fra Colourbox - skoleskilt
Billede fra Colourbox - skoleskilt

Jeg skal starte i skole

11.08.21
Måske er dit barn ét af de mange, der snart har første skoledag.

Vi har samlet en række af de skønneste børnebøger om skolestart lige her, så I sammen kan glæde jer, når skoletasken skal pakkes til første skoledag.

Hvordan mon Vitello havde det, da han skulle i skole for første gang? Eller Alfons Åberg? Mød også Anton og en masse andre børn, der alle glæder sig. 

'Vitello begynder i skole' af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen 

I kender ham sikkert allerede, og nu skal han altså begynde i skole. På første skoledag går mor søvnigt rundt med badekåbe på, og Vitello er bare megaklar! Også selvom klokken kun er 04.15. Vitello glæder sig, men hvordan er det egentlig med den der skole? Med både frikvarter, matematik, udflugt og … lus! Følg Vitellos første skoleår i nulte klasse.  
Lån bogen her.

'Anton skal i skole' af Annemie Berebrouckx

Kort og enkel papbog om Antons første skoledag. Mor og Søster følger Anton i skole, og Søster viser Anton både skolegården, klasseværelset og toilettet. Men hvad med mor? Jo, mor hun venter ude ved porten til hun er helt sikker på, at Anton er kommet godt afsted. 
Lån e-bogen her.

'Min dag i nulte' af Ina Victoria Haller

Her følger vi klassekammeraterne i 0.A. Der er mange nye ting, Otto, Carl, Tinka og de andre i klassen skal vænne sig til, da de begynder i skole. Det er godt nok meget anderledes end at gå i børnehave! I bogen får du som forælder mulighed for at tage dit barn med ind i en skoledag i 0.A, og med forslag til både dialog og leg, er der rig mulighed for at blive klogere på det der med at starte i skole. 
Lån bogen her.

'Hvordan begynder man i skole?' af Anna Fiske

I bogen udfoldes små og store spørgsmål, der alle knytter sig til det at starte i skole. For hvordan starter man overhovedet i skole? Hvad sker der i frikvartererne? Hvordan finder man rundt på skolen? Det er en stor ting at begynde i skole. Både for børn og deres forældre. Hvordan begynder man i skole kan give anledning til et hav af snakke om, hvordan det mon bliver den dag skoletasken skal på ryggen, og kursen går mod skolen.  
Lån bogen her.

'Garmanns sommer' af Stian Hole

Den sidste sommerdag før skolen begynder, nyder Garmann sammen med sin mor, far og de tre gamle tanter. Garmann er den tænksomme dreng, der funderer over livets store og små spørgsmål. Det er en stille og meget smuk billedbog, der kræver tid og … stilhed.
Lån bogen her.

'I skole med Alfons Åberg' af Josefin Svenske

Med Alfons Åberg ved hånden går det aldrig helt galt! Heller ikke når dit barn skal starte i skole. Alfons Åberg glæder sig. Men han er også spændt. Og lidt skræmt over alt det nye, der venter ham i skolen…
Lån bogen her.

'Vi skal i skole!' Af Helena Bross og Emma Göthner

Isak, Leyla, Sven, Ahmed, Rosa og alle de andre børn har sommerfugle i maven over alt det nye der skal ske, når de starter i skole! I Vi skal i skole! følger vi børnene et helt skoleår fra start til slut.  
Lån bogen her.

'Æggedreng' af Lars Daneskov

Da Villy starter i skole, møder han børn, der har forældre af pap! Og hører om en mor, der har fået barn med en ”donut”! Villy har bare en mor og en far. Men kan man nøjes med at have en helt ”almindelig” mor og far, når man starter i skole? Villy tager sagen i egen hånd, og det er der kommet denne herlige billedbog ud af.
Lån bogen her.

Materialer