Photo by Matthew LeJune on Unsplash
Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Klar til sport efter Corona?

06.04.20
Kom coronakiloene til livs.

Efter uger i isolation med al for megen lediggang og endeløse kig i køleskabet kommer en dag, hvor du igen skal ud og præstere.

Vil du være godt forberedt? Vil du have en lille fordel i forhold til din sportsmakker? Eller vil du bare have inspiration til nye sportsgrene, sportsernæring eller træningsøvelser?

Megen sport kan stadig dyrkes, mens vi venter. Sport er både fysisk og mental træning, samt en god del ernæring.

Tritræning / Michelle Vesterby & Lene Rode

Guide til hvordan man som kvinde træner sig op til at kunne gennemføre triatlon. Med gennemgang af udstyr, mental forberedelse samt beskrivelse af de forskellige træningsøvelser for kvinder.

Gå-bogen : gå, så går det nok / Bente Klarlund Pedersen

Inspiration, argumenter og gode grunde til at øge aktivitetsniveauet ved at gå. Blandt andet med filosofiske overvejelser, digte og samtaler med kendte danskere om at spadsere.

Håndboldtips : 725 træningsøvelser til håndbold / Peter Schmidt

Bogen henvender sig til alle, der har praktisk interesse i håndboldtræning. Den indeholder kun meget få taktiske og strategiske overvejelser - men til gengæld 725 træningsøvelser, der kan anvendes til den praktiske træning.

Cykeltræning : optimer dine præstationer med effekttræning / Claus Hechmann

Guide til at forbedre sine præstationer på cyklen med effekttræning.

Politikens løbebog / Terje Nordberg

Politikens løbebog giver grundig information om alle områder inden for løb: Træningsprogrammer, de typiske løbeskader, de seneste forskningsresultater og helt personlige erfaringer fortalt af løberne selv. Bogen henvender sig til alle løbere uanset niveau og fortæller bl.a., hvordan du tackler små og store løbeproblemer som fx smerte, skader og motivation. Bogen giver både inspiration til at starte som løber og nye udfordringer til den rutinerede løber.

Træn som en vinder : løb, cykling, svømning, roning / Eskild Ebbesen & Søren Frandsen

Den tredobbelte OL-guldvinder i roning og ironman guider til, hvordan man kan træne optimalt med den tid, energi og økonomi der er til rådighed. Suppleret med et 24 timers konditionstræningsprogram til triatlon eller enkeltdiscipliner som løb, cykling, svømning og roning.

Mental træning i idræt: praktisk idrætspsykologi for alle / Freddy Gleisner

Stålsat : Talentudvikling i sportens verden / Morten Bennekou

Om talentudvikling og personlig udvikling i sportsammenhænge for både udøvere og trænere.

Du er din krop : om sundhed og sanser / Terje Nordberg

Kroppen er helt fantastisk og meget mere end bare det, du ser i spejlet om morgenen. Kroppen er også dine sanser og følelser og den rummer din kreativitet og dine drømme. Derfor er det vigtigt at lytte til kroppen og forstå den. Den kan meget mere, end du måske kan forestille dig. I denne bog kan du læse om hvordan du passer bedst på din krop, om fysisk og mental træning, kost og om en række kendte idrætsgrene.

Talent: Hvordan spotter man et talent? Hvad skal der til for at nå toppen? Hvordan skaber man et godt miljø for talentudvikling? / Ulrik Wilbek & Claus Hansen

For Wilbek handler talent om meget, meget mere end en medfødt evne eller en særlig begavelse. Det handler også om vilje, tålmodighed og vedholdenhed. Der er givetvis mennesker, der kommer lettere til tingene end andre, men det er ikke nødvendigvis de mennesker, der bliver de virkelige sportstjerner, de bedste elever eller de dygtigste medarbejdere. Det gør kun de, der bliver ved med at øve sig og udfordre sig selv.

Idrætspsykologi / Peter Hassmén, Nathalie Hassmén & Johan Plate

Hvordan opbygger man motivation for motion? Hvordan forandrer man adfærd gennem nye vaner? Hvordan opbygger man sin selvtillid? Hvordan øger man sin evne til at håndtere stress? Hvordan kan man bibeholde koncentrationen, når man har allermest brug for den? Idrætspsykologi handler om mennesket og dets følelser, tanker og adfærd i forbindelse med fysisk aktivitet.

Sportens største ledere: hemmeligheden bag store præstationer / Peter Brüchmann & Mikael Trolle

Peter Brüchmann, der er digital chef på TV2 og Mikael Trolle, landstræner og sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund, skriver sammen en sports-analytisk bog om, hvad der skiller succes fra fiasko i ledelsen af sport.

Sport og ernæring

Sportskogebogen: vejen til optimal præstation / Anne Henriksen

Indeholder en teoretisk del om sportsernæring, bl.a. om kulhydraters og proteiners betydning for præstationen, om væskebalance og om kosten i forbindelse med konkurrencer, og opskrifter til dagens måltider, som alle tager udgangspunkt i de officielle kostråd

Plant power fitness / Casper Bilton

Spis plantebaseret kost og bliv sund, opnå vægttab og kom i topform - hvad enten man er motionist eller atlet. Indeholder en gennemgang af den plantebaserede kost, herunder hvad man skal spise samt viden om protein, kulhydrater og fedt. Dertil definitioner og baggrundsviden om det at leve vegansk.

Tags