Bogforside: Endnu en dag i guds skaberværk
Bogforside: Endnu en dag i guds skaberværk

Fængende portræt af vred kvinde

22.09.23
Kender du dét – at du næsten ikke kan lægge en bog fra dig, fordi den simpelthen er for spændende, sjov, gribende eller sørgelig? At du nærmest savner bogens personer, når du lige er nødt til at sætte pasta over til aftensmaden, besvare et telefonopkald eller gå tur med hunden?

Sådan har jeg lige haft det med Katrine Marie Guldagers seneste roman ”Endnu en dag i Guds skaberværk”. Heldigvis er det en letlæst og ikke særligt lang roman, så den er mulig at læse i intense stræk i toget på vej til arbejde og i sofaen, når dagens gøremål er klaret. 

Trist og underholdende

”Endnu en dag i Guds skaberværk” handler om socialrådgiveren Lotte, som lige er blevet fyret fra sit job og forladt af sin kæreste, som hun tilmed i løbet af bogens første kapitel finder død. Det lyder i dén grad trist og deprimerende, og det er det sådan set også. Hvis ikke det var fordi, at Guldager beskriver sin hovedperson og hendes livtag med verden så underholdende, skarpt og rørende. Som læser finder man hurtigt ud af, at Lotte er både handlekraftig og kompromisløs i sin kamp for retfærdighed. Som da hun griber nabokonens mand i utroskab nede i baggården og straks sætter en stopper for akten. Eller da hun passer venindens nye kæreste op for at sikre sig, at han er en ordentlig fyr. 

Mød forfatteren

Lotte kommer i løbet af bogens 180 sider gennem mange chok, overraskelser, følelser og erkendelser. Jeg skal ikke afsløre hverken handlingens udvikling eller slutningen for dig, hvis du har fået lyst til at læse bogen. I stedet for vil jeg komme med en stor opfordring til, at du møder op til foredraget med Katrine Marie Guldager på Hjørring Bibliotek onsdag den 4. oktober kl. 19. Her fortæller forfatteren både om ”Endnu en dag i Guds skaberværk”, sin forrige roman ”Birgithe med th” og ”Bjørnen” fra 2018. De tre romaner har det fællestræk, at de portrætterer vrede kvinder, som forholder sig kritisk til deres liv, familier og velfærdssamfundet. Læs mere om arrangementet her.

Materialer