Hovedtelefoner

Ord i ørerne - podcasts om litteratur

01.02.21
Tag en god podcast i ørerne! Vi har samlet syv bud på podcasts om og med litteratur – en til hver dag i ugen.

Væk fra skærmen og ud at gå i naturen – eller brug for underholdning, mens du folder vasketøjet? Der findes et væld af podcasts, du kan vælge imellem. Nogle topprofessionelt produceret af store mediehuse, andre skabt af nichenørder eller passionerede læsere. Dem, vi anbefaler her, er gratis at lytte til.   

Alt om krimier

Alt om krimier

Kom bagom genren! Er du vild med krimier, så er denne podcast i to afsnit garanteret noget for dig. Vi kommer bagom genrens oprindelse og udvikling, fra den amerikanske gangsterkrimi til den skandinaviske Nordic Noir-genre. Litteraturformidler Lise Lotte Frederiksen tager os med på rejsen, og podcasten kan findes på e-Reolen.

https://ereolen.dk/search/ting/alt%20om%20krimier? 

Børnebogcast

Børnebogcast

Få børnebibliotekaren hjem i stuen! Børnebogcast produceres af Københavns Biblioteker og er et godt tilbud til børnefamilier eller bedsteforældre, som søger inspiration til højtlæsning eller tips til børnenes bogvalg. Podcastens værter er bibliotekarer, og der er ofte gæster på besøg. I seneste episode forfatteren Charlotte Blay, som gennem årtier har skrevet bøger til børn, bl.a. om vikinger og nordisk mytolgi.

https://bibliotek.kk.dk/nyheder/podcast/vikinger-og-nordisk-mytologi-med...

Skønlitteratur på P1

Skønlitteratur på P1

Det ugentlige overblik! Skønlitteratur på P1 er efterhånden en institution på DR og udkommer med en ny episode hver onsdag. Vært Nanna Mogensen interviewer aktuelle forfattere og bringer store og små nyheder fra den litterære scene. Nogle episoder behandler også temaer som f.eks. litteratur på recept eller aktuel russisk litteratur. 

https://www.dr.dk/radio/p1/skoenlitteratur-pa-p1

Lyt lyrik

Lytlyrik

Levende formidling af dansk lyrik! Podcasten Lytlyrik præsenterer en række danske digtere med fokus på en ny forfatter i hvert afsnit. Gennem spillevende samtaler med danske digtere – fra Søren Ulrik Thomsen til Nikolaj Zeuthen - får vi indblik i forfatterskaber og genrer, og en smal genre får bredde og fylde. Podcasten er produceret af formidlere ved Silkeborg Bibliotekerne i samarbejde med Vejle Bibliotekerne.

https://lytlyrik.dk/ 

Harry Pottcast

Harry Pottcast

En serie for de passionerede! For dedikerede fans af Harry Potter-universet må det her være et scoop: Hver episode dykker ned i to afsnit fra de populære bøger, og indimellem er der temaer eller særlige fokusområder, f.eks. alkymi eller symbolik. Bag podcasten står de to passionerede Potter-læsere Amalie og Nanna. 

https://harrypottcast.podbean.com/

Bogselskabet

Zoom ind på en forfatter! Podcasten Bogselskabet produceres af DR og har tv-kendis og tekstforfatter Anne Glad som vært. Bogselskabet udkommer hver lørdag og beskæftiger sig kun med aktuel, dansk litteratur - en samtale pr. udsendelse. 30 minutters podcast, der altid starter med, at forfatteren læser bogens første sætning - og slutter med, at han eller hun anbefaler en andens bog. 

https://www.dr.dk/radio/p4/bogselskabet
  

Søndagsfortælling

Søndagsfortælling

Fængslende historier fra alle hjørner af Danmark! Den2radio er en uafhængig radiostation, der producerer podcasts inden for samfund og kultur. Forfatteren Jacob Skyggebjerg leverer hver uge en søndagsfortælling til kanalen. Fortællingerne foregår rundt om i stedsspecifikke danske byer og fortæller hverdagshistorier, tit fra samfundets udkant eller underside. Tag Skyggebjerg i ørerne og få ekstra energi i benene på søndagsgåturen!

https://www.listennotes.com/podcasts/s%C3%B8ndagsfort%C3%A6lling-jacob-s...