En spions bekendelser
En spions bekendelser

Personalet anbefaler

18.03.20
Få en god anbefaling på den næste læse- lytte- og filmoplevelse.

Bibliotekets personale kan ikke hjælpe med fysiske materialer i det næste stykke tid, men vi kan til gengæld anbefale fra den brede digitale vifte.

Kirsten Gundersen anbefaler:

Vil du bruge de næste par uger på at blive klogere, så læs Bill Bryson: Kroppen!

Den gennemgår kroppen fra top til tå og fra inderst til yderst i et letforståeligt sprog, den er super underholdende og man bliver bare så klog. Og i disse tider: et aldeles fremragende afsnit om virus.

Citat: “en virus er en ballademager gemt i et protein”

 

Bente Biegel anbefaler:

Hvis det er nu, at du har lidt ekstra tid, til at være go’ ved dig selv, så er her min varmeste anbefaling af “Meditationer til din dagligdag med Metta Myrna”.

14 afstressende podcasts på eReolen. Det er “blå” titler, så de tæller ikke engang med i den månedlige kvote. Så download, frem med tæppe og pude og læg dig godt til rette. Det kan du kun få det bedre af. Sat nammmmmm....eller bare go’ fornøjelse.

 

Gitte Larsen anbefaler:

Jeg læser Dy Plambecks "Til min søster". Selvom den netop har vundet Politikens litteraturpris ligger den på ereolen uden reserveringskø.
Den handler om søstrene Aya og Andrea, der hele livet har haft et tæt forhold til hinanden. Nu er de på vej til Sverige med Andreas haglgevær i bagagerummet...
En roman om moderne kvindeliv, fødsler og hustruvold - og jeg har slutningen til gode, så om og til hvad haglgeværet eventuelt skal bruges, må I selv læse.

Adda Salomonsen anbefaler:

Hør krimiserien “Shetland” af Ann Cleeves med Jimmy Perez i hovedrollen. Bøgerne er helt anderledes end filmserien af samme navn. Den smukke og barske natur er scenen, når den fortættede stemning sniger sig ind på dig og du kan ikke bare lige forlade ø’erne, når uhyggen breder sig.
Rækkefølgen er 1. Sort som ravnen, 2. Hvide nætter, 3. Rødt støv, 4. Stormvarsel, 5. Dødvande, 6. Blå luft. (Endnu ikke som lydbog på e-reolen 7. Mørk muld og 8. Løbeild).

 

Tina Kragelund anbefaler:

Havets børn af Anna Ekberg er uden sammenligning den bedste krimi jeg har læst i flere år- og jeg læser mange. Det er en rigtig pageturner og den er svært ar lægge fra sig, før man når sidste side- og så bliver den siddende i én i lang tid  bagefter.
Den er yderst relevant, meget barsk men samtidig alt alt for realistisk. Den er blændende skrevet- og modsat mange andre krimier kan man ikke helt gennemskue den før til sidst.
 Kan kun varmt anbefales.

Anne Heidman anbefaler:

Serierne GHOST, Skjold, Medusa, Nordlys (De unge helte) af Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen.


Svært ved at få børnene til at læse? Så prøv bøgerne om superheltene GHOST, Skjold, Nordlys og Medusa, der tilsammen danner superhelte-gruppen: De unge helte!

Hver helt har sin egen serie, men alle mødes til sidst i “De unge helte”.

Bøgerne er perfekte til de børn, som hurtigt keder sig og zapper væk. Der er nemlig masser af action, fart og spænding for både piger og drenge i alderen 9-13 år.

Bøgerne er forholdsvis letlæst og har mange illustrationer.

Fine Lykke Larsen anbefaler:

Vi har planlagt at se "En spions bekendelse" på Filmstriben i dag ... med popcorn.

Fine Lykke Larsen anbefaler:
Efter første hjemmeundervisningsdag i går, hørte Marie (7 år) lydbog. Det var en ny oplevelse for hende at lytte til en oplæsning på denne måde, men jeg tror hun er fan. Hun lyttede blandt andet til Jacquinernes flugt på Ereolen.

Det var en skøn måde at slappe af på, ovenpå en ny slags hverdag.

Maria Nørlund Marzban anbefaler:

Jeg har for nyligt lyttet til "Good Omens" på eReolen Global. Det er en helt fabelagtig BBC dramatisering af bogen med samme titel af Neil Gaiman og Terry Pratchett, som også kan læses på eReolen Global.
Den handler om en engel og en dæmon, der begge er røget ud af favør i deres respektive riger, og derfor har levet i flere årtusinder på jorden. Med tiden har de lært at holde af planeten og dens beboere. Derfor er det lidt et problem for dem, da en profeti om jordens undergang ser ud til at gå i opfyldelse med fødslen af antichrist. De vælger at arbejde sammen for at beskytte deres komfortable liv, og undgå en besværlig krig mellem himmel og helvede.
Det er en fjollet og kaotisk fortælling på knap 4,5 timer, med dygtige skuespillere og en flot lydproduktion. Den skal desværre reserveres p.t., men den er hele ventetiden værd.

Lars Simonsen anbefaler:

Jeg vil gerne anbefale koncertoptagelsen Live at Finsbury Park med Rage Against The Machine, på Qello. Koncerten er fra 2009. 
 
Nu er bandet atter gendannet men har måtte udskyde flere planlagte koncerter pga. Corona/Covid-19. 
 
Men via Qello kan du nu læne  dig tilbage, eller måske mere oplagt, hoppe rundt i stuen mens du råber i takt med Zack de la Rochas iltre vokal.

 

Stingray Qello Concerts

Stream koncerter og musikdokumentarer med de største kunstnere tilbage fra 1920'erne og frem.

http://bib860.bibbaser.dk/login?url=https://www.rbdigital.com/ddbqc/

Tags