Umbra - manden uden skygge
Umbra - manden uden skygge

Vinterbogen - Historiske fortællinger og fantasy

22.01.19
Inspiration for læsere i 1.-2. klasse.

På listen her, har vi fundet en række gode bøger som passer til elever i 1.-2. klasse. Listen kan bruges som inspiration til den næste gode læseoplevelse, som du kan dele på Biblo.dk.

Serie: Tre i krig

Lene Møller Jørgensen
Forlag: Elysion 2016-2017
Der er seks bøger i serien ”Tre i krig”. Bøgerne har lix 12-15. Bøgerne handler om besættelsestiden i 2. verdenskrig. I den første bog kommer tyskerne og besætter Kajs, Ejnars og Bettys skole. Da deres lærer bliver skudt og erstattet af den sure Fru Suhr, bliver det for meget for de tre venner. Derfor starter de deres egen krig mod tyskerne.
Bind 1: Besat
Bind 2: Pistolen
Bind 3: Flygtning
Bind 4: Piloten
Bind 5: Sabotage
Bind 6: Fangehullet

Serie: Umbra

Martin Vinther Madsen
Forlag: Tellerup 2015-2017
Der er seks bøger i fantasyserien ”Umbra”. Bøgerne har lix 15-16. I den første bog, ”Manden uden skygge” møder Jovia for første gang et andet menneske, der kun har en skygge, og ikke også en ”ond skygge”, som viser menneskets dårlige sider. Jovia tror, at han må være syg, for man dør, hvis nogen stjæler ens onde skygge, men hun opdager i stedet at hun ikke er den eneste, der kan læse skygger.
Bind 1: Manden uden skygge
Bind 2: Pigen fra knark
Bind 3: Dværgen Pavle
Bind 4: Jovias kamp
Bind 5: Corpus styrke
Bind 6: Venner og fjender

Serie: Havfruen Nerine

Peter Gotthardt
Forlag: Tellerup 2017
Fantasyserien om ”Havfruen Nerine” indeholder fire bøger med lix 12 og lettal 15-16. Bøgerne handler både om havet med sørøvere, sømænd og søslanger, men også om venskaber. I den første bog finder Nerine et skib på bunden af havet. Hun og hendes ven Stribe svømmer ind i vraget, for at undersøge, om der gemmer sig en skat derinde.
Bind 1: Havfruen Nerine – Skatten i skibet
Bind 2: Havfruen Nerine – Den store søslange
Bind 3: Havfruen Nerine – Krudt og kugler
Bind 4: Havfruen Nerine – Storm over havet.

Materialer