Nora vandt Sommerbogen 2023 i Hjørring

Nora vandt Sommerbogen 2023 i Hjørring

13.09.23
8-årige Nora fra 3.a på Poulstrup Friskole vandt den lokale præmie i Sommerbogen 2023 og kan nu invitere klassen med i biografen.

Man kan sige meget om årets danske sommer – men det har været en rigtig god læsesommer! Mange børn i Hjørring Kommune har deltaget i den landsdækkende konkurrence Sommerbogen – helt præcist 152 børn. Sommerbogen er for deltagere i alderen 6-15 år og går ud på at læse tre bøger i sin sommerferie, skrive korte anmeldelser af bøgerne og løse en række sjove læseudfordringer. Deltagerne indgår i den landsdækkende lodtrækning om at tømme en boghandel på fem minutter.
Sommerbogen sluttede ved skolestart, og vinderne af de fem minutters tømning af boghandel blev tre unge læsere fra hhv. Horsens, Norddjurs og Frederikshavn. Hjørring Bibliotekerne trak imidlertid lod blandt deltagerne og fandt en lokal vinder, der kan invitere hele sin klasse med i biografen med popcorn og sodavand betalt. Dén vinder blev 8-årige Nora fra Poulstrup Friskole, som nu skal i MovieHouse Hjørring med 3.a. 

Tre gode bøger og 10 læseudfordringer

Nora siger:
- Det var min mor, som havde opdaget Sommerbogen på biblioteket og fortalte mig om den. Jeg læste tre bøger, og jeg kunne rigtig godt lide dem alle sammen, selvom den ene – ”Harrys hund” – var lidt sørgelig. Udover dén læste jeg ”Sallys far bander ad helvede til” og ”Da fremtiden blev stjålet”. Jeg kan godt lide bøger, som handler om noget, der er fundet på, f.eks. eventyr. 
For at deltage i Sommerbogen skulle man også løse 10 forskellige læseudfordringer. Nora læste bl.a. en bog, mens hun havde solhat på, hun læste en bog et mærkeligt sted (som var toilettet) og læste en bog af en ny forfatter.

Klassen synes, det er sejt

Noras klasses synes, det er fedt, at de nu skal med biografen, fortæller hun:
- Da vi fik at vide, at jeg havde vundet, blev de andre først helt stille. Men da de fandt ud af, at vi alle sammen skulle i biografen, blev de ret glade. Og flere sagde, at de syntes det var sejt, at jeg havde vundet.
Hvad de skal se i biografen, ved Nora ikke endnu, men hun gætter på, at det nok bliver en tegnefilm. Nora fortæller også, at hun var den eneste fra sin klasse, der deltog i Sommerbogen. Og hun kunne godt have lyst til at være med igen til næste år.