FN´s verdensmål på Hjørring Bibliotekerne

13.07.20
I september 2015 vedtog samtlige statsledere fra FN´s 193 medlemslande 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling på kloden. Formålet med verdensmålene er at løse de største problemer på kloden inden 2030 – og det støtter Hjørring Bibliotekerne aktivt op om.

Verdensmålene er ambitiøse og forpligter alle medlemslandene til at gøre deres for at afskaffe fattigdom, bekæmpe ulighed og bremse klimaforandringer. Samtidig er der et fokus på at sikre fred og sikkerhed. Det kræver, at vi arbejder sammen globalt og lokalt for at nå i mål.
Se mere om FN´s 17 Verdensmål her... 

Hvordan støtter Hjørring Bibliotekerne de 17 verdensmål:

Som folkeoplysningsorgan ønsker Hjørring Bibliotekerne at støtte aktivt op om FN´s verdensmål. Vi ønsker især i 2020 og 2021 at sætte fokus på verdensmålene med arrangementer, events og udstillinger. Se nogle af vores tiltag inspireret af FN´s Verdensmål her:

  • Fotoudstilling fra Børnehaven Myretuen ”Hvordan passer vi på kloden?” i januar/februar 2020.
  • Foredrag med Nanna Hyldgaard Hansen, ”Fra Hverdagsmål til Verdensmål”
  • Goodiebags til 0. klasserne med bl.a. litteraturforslag ud fra Verdensmålene
  • Booktalks om Verdensmålene
  • Vinterferieaktivitet – Byg fremtidens by med Lina Franke Hedegaard på børnebiblioteket
  • To projekter omkring livslang læring med vuggestuer og børnehaver i Hjørring kommune
  • Udstillinger om Verdensmål i januar og februar 2021, med mange samarbejdspartnere

Samarbejde med andre om Verdensmål:

Hjørring Bibliotekerne samarbejder blandt andre med Danmark for målene, der arbejder for at udbrede kendskabet til Verdensmålene i hele Danmark.

Til at hjælpe med at styrke kendskabet og implementere Verdensmålene i hverdagens Danmark, samarbejder Danmark for målene med kommuner, skoler, virksomheder, organisationer og NGOér. Målet er at gøre Verdensmålene til Hverdagsmål. I Hjørring skulle der i maj 2020 have været en verdensmålsfestival i området ved Vandhuset. Men grundet Corona og nedlukning af samfundet, har man valgt at flytte festivalen til maj 2021 i stedet for.