Transformatortårn på Vrå Bibliotek
Transformatortårn på Vrå Bibliotek

Vrå Bibliotek flytter ind på Idrætscenter Vendsyssel

29.06.20
Der er gang i en spændende udvikling på biblioteket i Vrå, og nu kan borgerne se frem til et nyt initiativ, mens Multihuset bygges færdig.

Biblioteket åbner i Idrætscenter Vendsyssel den 18. september.

Åbningstiden på det nye bibliotek bliver:
Mandag 13-17.30
Tirsdag 10-15
Fredag 10-14.30

Med bygningen af den nye Vrå Skole og Børnehus er der gang i en rivende udvikling i Vrå og at de nye rammer skal kunne huse samarbejde og tværfaglighed, er lige i bibliotekets ånd. At være med i et hus, der rummer kultur, dannelse, liv og masser af aktivitet passer perfekt til det biblioteker er sat i verden for. Hjørring Bibliotekerne glæder sig til at være med til at gøre stedet til et dynamisk og inspirerende sted for alle, der søger viden, fællesskab og læseoplevelser.
 
Det gamle bibliotek rummer mange gode minder, men det er også mærket af tidens tand og er ikke længere tidssvarende - og ligesom skolen og børnehuset skal vi også tage afsked med de rammer, vi har kendt så længe. For biblioteket bliver det bare lidt tidligere end først forventet. Til gengæld kan vi glæde os over, at vi allerede her i sensommeren kan tage det første skridt hen imod det nye bibliotek, der er på vej til borgerne i Vrå. Biblioteket og Idrætscenter Vendsyssel (ICV) har nemlig indgået aftale om, at biblioteket allerede d. 18. september 2020 flytter ind i et lokale og dele af foyeren på ICV, indtil det nye bibliotek står færdigt ved årsskiftet 2021/2022. Med biblioteket på ICV vil borgerne allerede nu kunne vænne sig til at komme på Stadionvej, når de skal på biblioteket.
 
Det nye midlertidige bibliotekstilbud i Vrå kommer til at bestå af to dele. og fremmest det klassiske bibliotek, hvor man kan søge hjælp og vejledning ved bibliotekaren, der vil være at finde på biblioteket i det samme antal timer, som borgerne er vant til og man kan gå på opdagelse i en lille, spændende samling af materialer og bruge bibliotekets databaser.
 
Det er også her at man finder sine reserverede materialer. De står klar i en pose med navn på og kan afhentes i hele ICVs åbningstid.

Den anden del foregår hovedsageligt i ICV´s foyer, hvor bibliotekets ikoniske transformatortårn fortsat vil byde brugerne velkommen.
Her kan man læse de nyeste aviser og tidsskrifter i hele ICVs åbningstid.
 
Desuden lancerer biblioteket et nyt og utraditionelt koncept, som i høj grad bygger på tillid og godt medborgerskab.
Biblioteket har nemlig besluttet at bruge penge på et spændende litteraturtilbud til borgerne i stedet for at installere dyre kontrolanordninger, som kun skal bruges i et års tid.
Konceptet hedder ”Byt en bog” og går ud på, at transformatortårnet fyldes med et udvalg af bøger, som borgerne kan låne og aflevere udenom bibliotekets udlånsmaskiner. Konceptet minder om noget man kan se i ferieområder og på cafeer i større byer, hvor man kan tage en bog gratis og aflevere den igen, når man har læst den. Med ”Byt en bog” sørger biblioteket for, at der også er adgang til lækker litteratur udenfor åbningstiden.
”Byt en bog” er selvfølgelig afhængig af, at borgerne støtter op om projektet og sørger for at bøgerne finder tilbage til bibliotekshylden, så andre læsere kan få glæde af dem. Bøgerne vil have et lille mærkat med ”Byt en bog”, så det vil være nemt at skelne dem fra øvrige biblioteksbøger og dem man har i bogreolen derhjemme.
 
Som en lille appetitvækker for endnu et spændende initiativ i Vrå, kan det nævnes at biblioteket er i færd med at udvikle et projekt, som skal være medvirkende til, at borgerne i Vrå kan deltage i gode, litterære aktiviteter, som også dyrker fællesskabet for borgerne i Vrå. 
 
Det er bibliotekets håb, at det nye midlertidige bibliotekstilbud på ICV vil blive til glæde for både bibliotekets lånere og alle ICVs brugere.
 
På biblioteket glæder vi os rigtig meget til at byde unge, som gamle og alle midtimellem velkomne på Stadionvej, hvor biblioteket bliver de første til at flytte ind på den nye adresse.