Udstilling med sci-fi og fantasy

Sci-fi, fantasy og superhelte fylder biblioteket

11.07.23
Er du fan af rumeventyr som Star Wars? Elsker du fantasy og verdener befolket af overnaturlige væsener? Eller er du bidt af superhelte som Iron Man, Spider-Man og Superman? På Hjørring Bibliotek kan du opleve det alt sammen her i sommer! Udstillingen slutter den 1. september.

Hele biblioteket er indrettet med udstillinger, der har forskellige temaer: Du kan træde ind gennem garderobeskabet og få et glimt af eventyrlandet fra C.S. Lewis’ klassiske børnebøger om Narnia. Du kan slå dig ned i børnebiblioteket og spille et slag troldmandsskak eller gå gennem muren på 9 3/4 perron og hoppe på Hogwarts-Ekspressen. Du kan hilse på Batman, Spider-Man, Iron Man og Superman, som står placeret i fuld størrelse rundt om på biblioteket, spille Star Wars-skak og møde en sulten Ork. Du kan også se den imponerende udstilling af håndsyede kostumer fra Aarhus Teaters dramatisering af Alice i Eventyrland, herunder Filurkatten med de store øjne og spidse tænder. Ved indgangen til biblioteket vogter to Imperial Guards fra Star Wars, i Chesterfield-området i det åbne magasin har jawa’er fra Star Wars-ørkenplaneten Tatooine slået sig ned, og rumskibe fra en fjern galakse, langt, langt væk flyver rundt over Velkomst-øen. 

På tværs af generationer 

Bibliotekar Lars Simonsen fra Hjørring Bibliotekerne er selv vild med sci-fi, fantasy og superhelte og siger om udstillingen: 

- Vi vil gerne, at biblioteket er et levende og inspirerende sted at være, og med udstillingen her lader vi de forskellige karakterer fra fantasy og sci-fi træde ud af bøgerne og filmene. Vi oplever, at bibliotekets brugere på tværs af generationerne får en stor oplevelse sammen, når de udforsker de forskellige udstillinger. Og så har vi selvfølgelig stillet masser af relevante bøger frem, som man kan låne med hjem – fra Harry Potter-serien til Ringenes Herre, Star Wars, Narnia og mange flere. 

Samarbejde med kendere 

Udstillingen på Hjørring Bibliotek er opbygget i et samarbejde mellem de ansatte – herunder dekoratører på stedet, bibliotekarer og formidlere. Og så har flere samlere bidraget med idéer og kontakter, fortæller Lars: 

- Vi har mødt meget velvilje blandt samlere og kendere af de forskellige film og serier. Det har betydet, at vi har kunnet låne flere af de udstillede statuer samt montre-udstillinger med blandt andet figurer fra Star Wars og Ringenes Herre. 

Lørdag den 26. august kl. 11–14 bliver udstillingen endda levendegjort. Her kan man nemlig møde de flotte, fantastiske og imponerende 501st Legion - Danish Garrison-figurer, som går rundt på biblioteket, så børn (i alle aldre) kan tage selfies med dem. 501st Legion er en verdensomspændende Star Wars-kostumeklub med mere end 13.000 aktive medlemmer. 

Udstillingen på Hjørring Bibliotek kan ses frem til starten af september. Kostumerne fra Alice i eventyrland står dog kun fremme indtil 31. juli.