Byens dyr og planter - Vores vilde natur

10.05.20
Kom med ud i den vilde og vidunderlige natur.

 

Byens natur - i skyggen af huse og mennesker

Byen er dér, hvor flere - ja, størstedelen af os - bor. På mange måder virker det som et ægte paradoks, at nævne byen i forbindelse med naturen, fordi den for mange står som dens modsætning.

Men dyre- og plantelivet er hårdført. Det er tilpasningsdygtigt ud i ekstremer. Det gælder også i et bymiljø med menneskemylder, boligblokke og asfalterede parkeringspladser. Bøgerne 'Byens dyr og planter' og Vilde dyr i byen' er gode introduktioner til bynatur - og skrevet for hele familie.  

Herudover er naturen og det vilde liv noget, man er begyndt at forlange plads til i den moderne by. Den såkaldte rewilding-bølge  - og aktivistiske tendenser som guerilla gardening - forsøger at introducere natur i byerne via vildskud, uregerlige spirer og ved at lade det grønne gro uforstyrret i baghaver, sprækker og altankasser. 

I bogen ‘Naturen ind i byen’ er der rig mulighed for at lære tips og tricks til, hvordan du får introduceret vild natur og grønne vækster på arealer i nærheden af, hvor du bor. 

Ud i naturen

Udinaturen.dk - er stedet til dig der leder efter du inspiration til de mange naturoplevelser, som du kan gå på opdagelse i.
Her finder du forslag til vandreture, shelters, cykelruter, legepladser og alt muligt andet.
Det er bare med at komme ud ud i naturen på egen hånd. 

Tags
Materialer