Mette Hegnhøj
Mette Hegnhøj

Med Mette Hegnhøj i Nationalpark Thy

06.05.20
Bibliotekerne sætter sammen med DR og natur- og friluftsorganisationer fokus på natur og litteratur i kampagnen ”Vores natur”. DR har inviteret fem danske forfattere ud i naturen for at fortælle om netop deres forhold til den.

Mette Hegnhøj skriver børnelitteratur til folk i alle aldre. Ved at lytte sig frem og veje hver enkelt sætning skriver hun i et præcist og legende sprog om remoulademadder, kønsorganer, antikvariske bøger og bandende møgunger med pyromanske tilbøjeligheder.

Mette Hegnhøj kommer fra Thy. Her er hun taget med Vores Natur LIVE ud i det åbne landskab i Nationalpark Thy, hvor hun fortæller om, hvad naturen betyder for hende, når hun skriver sine bøger.

Naturen er inspirerende. Når hun vandrer i naturen, får tankerne også mulighed for at vandre. Og konkrete steder, som fx en tidligere udbrændt skov, Den døde skov i Stenbjerg Klitplantage, er sprogligt pirrende og giver hende lyst til at placere personer i et sådant miljø.

Naturen er nemlig også i hendes bøger. Mette Hegnhøj fortæller, hvordan naturen kan rumme hendes personer, men også give dem modstand. Fx i billedromanen Møgungen, som handler om en vred og utilpasset dreng, der både bander og sætter ild på ting, og som pædagogen Helge Helge tager med på overlevelsestur i de svenske skove.

I indslaget læser Mette Hegnhøj op fra "Mig Mona altid i træsko (røde)".

Vores Natur LIVE er produceret af DR, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Statens Naturhistoriske Museum.

Læs mere om Mette Hegnhøj på Forfatterweb
 

Forfatter Mette Hegnhøj taler om det åbne land

 

 

Oprindeligt skrevet af Nina Ovesen, Aalborg Bibliotekerne.

Tags