Kultur-tur med Katten Katharina

Kulturturen indeholder tre byvandringer og læringsforløb på kulturinstitutioner i Hjørring

I folderen fortæller Katten Katharina historier om skulpturer og bygninger i byen og sætter børnene i gang med sjove og lærerige aktiviteter.

Med det nye bykort i hånden kan børnehaverne på egen hånd bevæge sig rundt i Hjørring Midtby og betragte kunstværker samt snakke om udfordringerne i folderen. Bykortet viser tre ruter, som ender hos henholdsvis Vendsyssel Kunstmuseum, Vendsyssel Historiske Museum samt Hjørring Bibliotek, hvor børnehaverne kan deltage i forskellige aktiviteter.

Læringsforløb på de tre kulturinstitutioner skal bookes på forhånd. Børnene kan f.eks. høre om tyrestatuen i Brinck Seidelinsgade, inden de får fortællingen om Tyren Ferdinand på biblioteket.

Litteraturlegen på Hjørring Bibliotek bookes på mail til charlotte.nielsen@hjoerring.dk eller på tlf. 72334846. Aktiviteten tager cirka 45 min. og er til børnehavegrupper på max. 20 børn.

Hjørring Bibliotekerne har i samarbejde med Vendsyssel Kunstmuseum, Vendsyssel Historiske Museum, Børnehaven Multiverset samt Hjørring Kommune udarbejdet kulturturen for børnehaverne i Hjørring Kommune