3. til 4. klasse

Her finder du gode forslag til læsning for dig, der går i 3.til 4. klasse.

Hvilken bog skal vi vælge? Sjove

Sjove:

Kasper Hoff: Drengen der fik ting i hovedet (bind 1-3)
Sjov og skør serie for de 8-12-årige om drengen Karl, der har et irriterende problem. Han får nemlig ting i hovedet. Alle mulige ting. Hele tiden. Det er til at blive sindssyg af!

Daniel Zimakoff: Karl Smart (bind 1-3)
Letlæst serie om Karl Smart, der selv synes, han er uimodståelig. Han er både klog, smart og flot, synes han da selv. Men det er ikke altid tingene går, som Karl ønsker.

Jørn Jensen: Palle bliver veganer
Palle beslutter sig for at blive veganer. Hans far går med på ideen. Men Palles far må sande, at det er svært at skifte bøffer ud med bønner. En sjov letlæst bog i serien
om Palles far.

Dav Pilkey: Hundemand (bind 1-7) Sjov tegneserie i bogformat om Hundemand, der er halvt hund og halvt menneske. En ægte hundehelt, som skal redde verden og bekæmpe superskurke.

Lån Drengen der fik ting i hovedet
Lån Karl Smart
Lån Palle bliver veganer 
Lån Hundemand

Hvilken bog skal vi vælge? Gaming

Gaming og youtubere:

Natasja Erbillor: Team Gamer (bind 1-5)
Spændende letlæst serie om gaming og computerspil. Følg den dygtige gaminggruppe “Team Gamer” fra den første start over den første turnering til de store sejre i store turneringer.

Kit A Rasmussen: Go Gaming (bind 1-4)
En serie, der handler om at være en del af et hold, der spiller Counter-Strike. Bøgerne handler dog også om venskab, og om at måtte træffe valg, der føles helt umulige.

Katja L. Berger: Den mandige elg (bind 1-3)
Letlæst serie om Daniel og youtuberen Den mandige elg og deres sjove eventyr.

Line Kyed Knudsen: Naja Münster (bind 1-4)
Sjov serie om youtuberen Naja Münster og hendes gakkede families vilde oplevelser.

Maria Rørbæk: De hemmelige youtubere (bind 1 og 2)
Stærke historier for de 8-12-årige om mobning, kammeratskab – og om YouTube.

Lån Team Gamer
Lån Go Gaming
Lån Den mandige elg
Lån Naja Münster
Lån De hemmelige youtubere

Hvilken bog skal vi vælge? Superhelte

Superhelte:

Nicole Boyle Rødtnes: Medusa (bind 1-5)
I Medusa-serien følger man pigen Siri, der efter en ulykke får slangehår. Det er ikke sjovt, når man er teenager, men håret er heldigvis mere end en forbandelse.

Bjarke Schjødt Larsen: Nordlys (bind 1-2)
Spænding og action for alle mellem 10 og 13 år i denne serie om superheltinden Nordlys og hendes kamp mod mystiske væsener.

Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen: De unge helte
Selvstændig serie om superheltene GHOST, Nordlys, Medusa og Skjold, som sammen kæmper for at redde Danmark fra den onde organisation PYRE.

Nicole Boyle Rødtnes: Superskurkeskolen (bind 1-4)
Serie om drengen Magnus, som efter en forfærdelig ulykke ender i kørestol og må opgive sine planer om at blive superhelt. I stedet starter han på superskurkeskolen og går i træning til at blive superskurk.

Lån Medusa
Lån Nordlys
Lån De unge helte
Lån Superskurkeskolen

Hvilken bog skal vi vælge? Gys

Gys:

Nicole Boyle Rødtnes: Zombie-hospitalet (bind 1-2)
Efter en mystisk ulykke på et krydstogtskib rammer en zombie-virus landet. De levende døde dukker op på hospitalet, hvor Oliver er indlagt, og sammen med sine venner forskanser han sig på en stue. Samtidig er Sarah og hendes forældre på vej til hospitalet for at redde Oliver.

Michael Kamp: Tænkehatten præsenterer (1-5)
Serien, som er skabt af youtuberen Tænkehatten og forfatteren Michael Kamp, tager udgangspunkt i de uhyggelige vandrehistorier, som Tænkehatten præsenterer på sin kanal på YouTube. Små, men meget uhyggelige historier.

Nick Clausen: Spøgelseshvisker
En du-er-selv-hovedpersonen-bog, hvor du som spøgelseshvisker, bliver kaldt ud til en hjemsøgt skole. Dine valg skal få spøgelserne til at drage til de dødes verden. Men pas på! Dine valg kan hurtigt bringe dit liv i fare.

Lån Zombie-hospitalet
Lån Tænkehatten præsenterer
Lån Spøgelseshvisker

Hvilken bog skal vi vælge? Venskaber

Venskaber:

Nicole Boyle Rødtnes: Star girl (bind 1-8)
Luna er stor fan af sangeren Star Girl. Men Luna ved ikke, at Star Girl faktisk er Nanna – hendes bedste veninde. Nanna vil gerne leve et normalt liv uden at være kendt, men spørgsmålet er, om hun kan få lov til det. En serie om venskab, musik og store drømme.

Anica Mrose Rissi: Anna, Banana (bind 1-8)
Mød Anna, hendes søde hund Banana, og alle veninderne i denne serie for især piger fra 8 år.  
 
Puk Krogsøe: Ea 3.a (bind 1-4)
Letlæst serie om pigen Ea, som flytter og skal starte i en ny skole. Hver bog i serien tager små og store problemer op og fortæller om bl.a. venskaber, skole, klassekammerater og mobning.

Kirsten Ahlburg: Saras dagbog (bind 1-8)
En serie til de 8-10-årige. Bøgerne er skrevet i dagbogsform og handler om pigen Sara, der har det svært, fordi hendes mor og far skal skilles.

Lån Star girl
Lån Anna, banana
Lån Ea 3.a
Lån Saras dagbog

Hvilken bog skal vi vælge? Sport

Sport:

Mikkeline W Gudmand-Høyer: Skater Zoe (bind 1-3)
Skaterserie om pigen Zoe, der meget mod sin vilje får et skateboard og langsomt bliver rigtig god til at skate og udføre vanskelige tricks. En serie om at tro på egne evner.

Kit A Rasmussen: Min største hemmelighed (bind 1-3)
I serien Min største hemmelighed inviteres læseren ind i hovedpersonens hverdag og tanker, hvor både store og små hemmeligheder bor. Sofie er god til tennis. Endda så god, at hun er spået en fremtid som tennisstjerne. Problemet er bare, at Sofie er træt af tennis.

Jørn Jensen: Nora-serien (bind 1-4)
Letlæsningsserie om pigen Nora, hvor håndbold er hovedtemaet. 

Lars Bøgeholt Pedersen: Victor (bind 1-5)
Fodboldserie om drengen Victor, der drømmer om at spille på 1. holdet. Det er en interaktiv fortælling, hvor læseren bestemmer handlingen og har indflydelse på, om Victor får opfyldt sin drøm om at blive professionel fodboldspiller.

Lån Skater Zoe
Lån Min største hemmelighed
Lån Nora-serien
Lån Victor